Kupus je lisnato zelena, ljubičasta ili blijedozelena dvogodišnja biljka koja se uzgaja kao jednogodišnja povrtna kultura zbog svojih glavica s gustim lišćem. Zeleni, crveni, keljasti i kineski kupus samo su četiri poznate vrste kupusa.
Zeleni kupus
Često ćete pronaći vrstu zelenog kupusa koji se koristi za klasična jela poput salate od kupusa ili nadjevenog kupusa. Sa svojim širokim zelenim listovima i glatkom teksturom, to je jedna vrsta kupusa koja se može naći i u sirovim i u kuhanim receptima.
Crveni kupus
Naziv ove vrste kupusa je crveni kupus, ali zapravo ima više ljubičastu boju. Sličan je zelenom kupusu jer se može narezati za salate.
Keljasti kupus
Ova vrsta kupusa ima naborane listove koji ga izdvajaju od ostalih sorti kupusa. Također je mekši što ga čini savršenim za pirjanje ili prženje uz miješanje.
Kineski kupus
Nemojte ovu vrstu kupusa zamijeniti sa zelenom salatom. Iako ima sličan izgled, kineski kupus ima svoju posebnu teksturu i okus. Izvrstan je za jelo sirov u salatama, ali se također može koristiti u receptima za juhe ili kao nadjev za knedle.