Kuhanje u loncu s kipućom vodom definitivno je siguran način za jednostavan prilog jelu. Vrijeme kuhanja batata može se razlikovati ovisno o načinu pripreme. Koje je optimalno vrijeme kuhanja batata?
Proces kuhanja batata je vrlo jednostavan. Prvo što morate je zakuhati veliki lonac slane vode. Pobrinite se da imate dovoljno vode tako da batat bude pokriven s najmanje 2 cm vode. U vodu pažljivo dodajte cijele krumpire ili komade. Smanjite vatru na srednje visoko i lagano kuhajte. Kuhajte batat dok ne bude kuhan. Točno vrijeme kuhanja batata pročitajte u nastavku. Kad je batat kuhan, ocijedite ga u cjedilu i koristite u svojim omiljenim receptima.
Vrijeme kuhanja batata možete skratiti tako što ćete ovo škrobno povrće oguliti i narezati na komade sitne veličine. Vrijeme kuhanja batata koje vam je potrebno da se skuha do kraja ovisi prvenstveno o veličini krumpira, a ono je od 30-50 minuta. Manji batati će svakako biti prije kuhani. Rezani batat na kockice bit će kuhan za oko 15-20 minuta.