Jedna od najpopularnijih i najrasprostranjenijih kuhinja diljem svijeta nesumnjivo je talijanska, i to s punim pravom. Jer hrana u Italiji nije samo hrana, već svojevrstan lifestyle. Poznata je po svojoj nevjerojatnoj raznolikosti, pravom malom bogatstvu okusa i mirisa te kvalitetnim i svježim namirnicama.
Karakteriziraju ju autohtone namirnice poput pršuta, parmezana,
mascarpone, balzamičnog octa, maslinovog ulja, Chianti, Barolo i
Prosecco vina, a jela poput zamamnih tjestenina, rižota i pizza
odavno su pri samom vrhu ljestvice omiljenih svjetskih
jela.
A kako bi svi zainteresirani i ljubitelji Italije mogli istinski
uživati u izvornoj talijanskoj gastronomiji, pobrinuo se fine
dining bistro Barbieri's. Naime, tijekom idućeg
tjedna, u razdoblju od 20. – 26.11., ondje će svoje gostovanje
imati slavni talijanski chef Marco Sasso.
(FOTO: Sanja Jagatić i Bojan Zibar)
Chef Sasso posljednjih desetak godina živi i radi u Velom
Lošinju, gdje je otvorio odlični restoran Bora Bar. U Hrvatsku se
zaljubio na prvi pogled, dok je prethodno 20 godina živio u
Americi, gdje je izgradio vrhunsku karijeru, otvorio i vodio
vlastiti restoran La Tartuferia i pritom zaradio nadimak
''Truffle freak''. Naime, Sasso je veliki poznavatelj i
zaljubljenik u gljive, posebice tartufe, a
njegovo jelo s potpisom ''Ricotta gnochi s tartufima'' svojedobno
je proglašeno najboljom tjesteninom New Jersey-a.
Za vrijeme svog gostovanja u Barbieri's, chef Sasso predstavit će
meni od tri slijeda prepun sjajnih, aromatičnih i
ambicioznih okusa. Za predjelo je pripremio dvije
inačice carpaccia od jadranske tune; prvi s dodatkom korijena
celera i svježeg crnog istarskog tartufa, a drugi sa sušenim
rajčicama i svježim origanom.
(FOTO: Sanja Jagatić i Bojan Zibar)
Za glavno jelo osmislio je nekoliko vrhunskih jela s domaćom
tjesteninom; tagliatelle s vrganjima, spaghetti butarga s
tikvicama julienne, bucatini alla matriciana s toskanskim
guancialeom, tagliolini s jadranskom hobotnicom te mix ravioli i
gnocchi od skute sa svježim crnim istarskim tartufom, dok će za
desert pripremiti vlastitu verziju zasigurno najpopularnije
talijanske slastice – tiramisua.
Ne propustite ovu jedinstvenu priliku isprobavanja
kulinarskih kreacija jednog od najpoznatijih talijanskih
chefova, pritom boraveći u elegantnom, profinjenom i ugodnom
interijeru bistroa Barbieri's. Moderno uređen prostor, ležerna
atmosfera, pristupačne cijene te korištenje isključivo vrhunskih,
svježih i organskih namirnica razlog su zašto se Barbieri's, u
vrlo kratkom roku od svog otvorenja, etablirao kao jedna od
najpopularnijih zagrebačkih gastro destinacija. Pronađite ga na
adresi Tkalčićeva 90 i uvjerite se sami.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!