Voćne likere možete raditi od raznoraznog voća po želji, poput jagoda, borovnica, višnji, trešnji, kupina, breskvi i raznog drugog voća. Za pripremu voćnog likera možete koristiti vodku, džin, rakiju ili čak i rum.
Za pripremu voćnog likera od maline trebat će vam:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 4l malina
- 2 šalice šećera
- 3 šalice votke
- 1 mahuna vanilije
Upute za pripremu voćnog likera od maline:
- U zdjeli zgnječite maline i šećer. Ostavite smjesu pokrivenu kuhinjskom krpom neka stoji u zdjeli sat vremena.
- Umiješajte votku i smjesu premjestite u hermetički zatvorenu posudu. Prerežite mahunu vanilije na pola i dodajte i nju u smjesu.
- Staklenku dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. Svaka dva do tri dana lagano protresite staklenku kako biste promiješali smjesu, koja bi trebala stajati ukupno četiri tjedna.
- Nakon 4 tjedna smjesu procijedite i vratite je ponovno u staklenku.
Za pripremu voćnog likera od jagode trebat će vam:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 225 g jagoda
- 20 g šećera
- 550 ml votke
- 50 ml vode
Upute za pripremu voćnog likera od jagode:
- Jagode operite i narežite na komadiće.
- Dodajte ih u lonac sa šećerom i dodajte 50 ml vode. Pustite da zavri i miješajte da se šećer otopi. Kuhajte oko 5 minuta.
- Pasirajte voću pomoću blendera i zatim ga dodajte u votku. Ostavite smjesu u staklenki pokrivenoj 24 sata.
- Procijedite i stavite u hladnjak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa