Voćni desert /

Voćni kolač s breskvama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Voćni kolač s breskvama jednostavan za pripremu, a vrlo osvježavajući. Pratite recept i pripremite voćni kolač s breskvama.

26.9.2022.
13:05
Pixabay
VOYO logo

Ovaj voćni kolač s breskvama je napravljen od laganih slojeva biskvita i lagane kreme. Za pripremu ovog kolača možete koristiti kompot od bresaka.

Sastojci za biskvit za voćni kolač s breskavama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica brašna
  • 1/4 žličice praška za pecivo

Krema za voćni kolač s breskvama:

  • 2 šalice vrhnja
  • 1/3 mlijeka
  • 25 dkg krem ​​sira
  • konzerva kompota od bresaka

Voćni kolač s breskvama priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu. Jaja i šećer mutite 10 minuta velikom brzinom dok ne postanu blijeda i gusta. Umiješajte brašno i prašak za pecivo pokrećući pjenjaču u jednom smjeru. Izlijte u pripremljenu tepsiju i pecite 20 minuta.

Za pripremu kreme u tucite vrhnje dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, u posebnoj zdjeli prvo izmiješajte krem ​​sir, zatim dodajte mlijeko i umiješajte u tučeno vrhnje. Staviti na stranu.

Kolač prerežite na pola i svaki sloj natopite s 4 žlice sirupa od breskvi iz konzerve, stavite na tanjur za posluživanje i na vrh stavite polovinu breskvi.

Premažite polovicom kreme i na vrh stavite preostale breskve nakon čega slijedi sloj biskvita. Po želji ukrasite dodatnim kriškama breskve i suhim sjemenkama maka. Hladiti najmanje 4 sata prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo