Ovaj voćni kolač s breskvama je napravljen od laganih slojeva biskvita i lagane kreme. Za pripremu ovog kolača možete koristiti kompot od bresaka.
Sastojci za biskvit za voćni kolač s breskavama:
- 6 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica brašna
- 1/4 žličice praška za pecivo
Krema za voćni kolač s breskvama:
- 2 šalice vrhnja
- 1/3 mlijeka
- 25 dkg krem sira
- konzerva kompota od bresaka
Voćni kolač s breskvama priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu. Jaja i šećer mutite 10 minuta velikom brzinom dok ne postanu blijeda i gusta. Umiješajte brašno i prašak za pecivo pokrećući pjenjaču u jednom smjeru. Izlijte u pripremljenu tepsiju i pecite 20 minuta.
Za pripremu kreme u tucite vrhnje dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, u posebnoj zdjeli prvo izmiješajte krem sir, zatim dodajte mlijeko i umiješajte u tučeno vrhnje. Staviti na stranu.
Kolač prerežite na pola i svaki sloj natopite s 4 žlice sirupa od breskvi iz konzerve, stavite na tanjur za posluživanje i na vrh stavite polovinu breskvi.
Premažite polovicom kreme i na vrh stavite preostale breskve nakon čega slijedi sloj biskvita. Po želji ukrasite dodatnim kriškama breskve i suhim sjemenkama maka. Hladiti najmanje 4 sata prije posluživanja.