Kombinacija različitog voća u ovom receptu dodaje jedinstvene slojeve okusa, boje i teksture čineći tortu posebnom.
Voćna torta šumsko voće sastojci:
- 150 g brašna
- prašak za pecivo
- pola žličice soli
- 60 g maslaca, na sobnoj temperaturi
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml mlijeka
- 250 g miješanog šumskog voća
Kako se priprema voćna torta sa šumskim voćem?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup za tortu od 20 cm. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
U velikoj zdjeli za miješanje tucite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umiješajte ekstrakt vanilije. Postupno dodajte smjesu brašna u smjesu maslaca, naizmjenično s mlijekom, i miješajte dok se smjesa ne sjedini.
U posebnoj zdjeli pomiješajte miješano šumsko voće s 1 žlicom brašna da se oblije. Premazano voće umiješajte u tijesto i smjesu izlijte u pripremljeni kalup za torte. Pecite tortu 45-50 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pustite da se voćna torta potpuno ohladi u kalupu prije nego što ga izvadite i poslužite.