Voćna torta / Voćna torta šumsko voće za sve ljubitelje voćnih kolača

Image
Foto: Pixabay

Voćne torte mogu biti toliko ukusne da ćete postati ovisni o njima. Pogledajte ovaj recept za voćnu tortu od šumskog voća i pripremite jednu već danas.

11.1.2023.
15:20
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija različitog voća u ovom receptu dodaje jedinstvene slojeve okusa, boje i teksture čineći tortu posebnom.

Voćna torta šumsko voće sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g brašna
  • prašak za pecivo
  • pola žličice soli
  • 60 g maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml mlijeka
  • 250 g miješanog šumskog voća

Kako se priprema voćna torta sa šumskim voćem?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup za tortu od 20 cm. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj zdjeli za miješanje tucite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umiješajte ekstrakt vanilije. Postupno dodajte smjesu brašna u smjesu maslaca, naizmjenično s mlijekom, i miješajte dok se smjesa ne sjedini.

U posebnoj zdjeli pomiješajte miješano šumsko voće s 1 žlicom brašna da se oblije. Premazano voće umiješajte u tijesto i smjesu izlijte u pripremljeni kalup za torte. Pecite tortu 45-50 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pustite da se voćna torta potpuno ohladi u kalupu prije nego što ga izvadite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo