Vinski gulaš - savršen obrok za sve prigode
Vinski gulaš odlično je glavno jelo, koje neka češće nađe mjesto na vašem jelovniku. Priprema je jednostavna, a kako biste napravili dobar vinski gulaš potrebna vam je junetina.
Za vinski gulaš potrebni su vam sljedeći sastojci:
50 dkg junetine
6 dkg koncentrata rajčice
5 glavica luka
2 dcl temeljca mesne juhe
ljuta papričica
20 dkg krumpira
lovorov list
žličica kumina
sol
papar
ulje
Vinski gulaš priprema:
Junetinu narežite na male komade i stavite ih pržiti na vruće ulje. Dodjate luk i pirjajte na laganoj vatri uz dodavanje temeljca.
Kada luk omekša dojdate rajčicu, podlijte vinom te začinite sa soli i paprom. Dodajte ljutu crvenu papriku, prsttohvat mljevenog kumina, lovorov list i krumpir koji ste narezali na kocke.
Sve kuhajte dok meso ne omekša. Vinski gulaš je gotov, poslužite ga toplog. Dobar tek!
403 Forbidden