Vinski gulaš odlično je glavno jelo, koje neka češće nađe mjesto na vašem jelovniku. Priprema je jednostavna, a kako biste napravili dobar vinski gulaš potrebna vam je junetina.
Za vinski gulaš potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 50 dkg junetine
- 6 dkg koncentrata rajčice
- 5 glavica luka
- 2 dcl temeljca mesne juhe
- ljuta papričica
- 20 dkg krumpira
- lovorov list
- žličica kumina
- sol
- papar
- ulje
Vinski gulaš priprema:
Junetinu narežite na male komade i stavite ih pržiti na vruće ulje. Dodjate luk i pirjajte na laganoj vatri uz dodavanje temeljca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada luk omekša dojdate rajčicu, podlijte vinom te začinite sa soli i paprom. Dodajte ljutu crvenu papriku, prsttohvat mljevenog kumina, lovorov list i krumpir koji ste narezali na kocke.
Sve kuhajte dok meso ne omekša. Vinski gulaš je gotov, poslužite ga toplog. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa