Vinski gulaš odlično je glavno jelo, koje neka češće nađe mjesto na vašem jelovniku. Priprema je jednostavna, a kako biste napravili dobar vinski gulaš potrebna vam je junetina.
Za vinski gulaš potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 50 dkg junetine
- 6 dkg koncentrata rajčice
- 5 glavica luka
- 2 dcl temeljca mesne juhe
- ljuta papričica
- 20 dkg krumpira
- lovorov list
- žličica kumina
- sol
- papar
- ulje
Vinski gulaš priprema:
Junetinu narežite na male komade i stavite ih pržiti na vruće ulje. Dodjate luk i pirjajte na laganoj vatri uz dodavanje temeljca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada luk omekša dojdate rajčicu, podlijte vinom te začinite sa soli i paprom. Dodajte ljutu crvenu papriku, prsttohvat mljevenog kumina, lovorov list i krumpir koji ste narezali na kocke.
Sve kuhajte dok meso ne omekša. Vinski gulaš je gotov, poslužite ga toplog. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa