Vegetarijanske lazanje jelo bez mesa, možete poslužiti kao glavni obrok. Kako pripremiti vegetarijanske lazanje? Priprema je nešto zahtjevnija, ali rezultat su odlične lazanje.
Za pripremu vegetarijanskih lazanja treba vam:
- 25 dkg tjestenine za lazanje
- 30 dkg mini rajčica
- 2.5 dcl vrhnja za kuhanje
- žlcia majčine dušice
- 5 dkg parmezana
- 6 dkg brašna
- 15 dkg sira goude
- 2 patlidžana
- 7.5 dcl mlijeka
- 20 maslina bez kosti (crnih)
- 4 žlice sjeckanog bosiljka
- 6 dkg maslaca
- žlica pesto umaka
- sol
- papar
Vegetarijanske lazanje priprema:
Patlidžan ogulite i narežite na kocke, te ga stavie u slanu vodu i limunov sok da ne potamni.
Premijetite ga na kuhinjsku krpu i osušite te stavite pržiti na tavu na maslinovo ulje. Ako je potrebno dolijete još maslinovog ulja.
Dodajte mini rajčice, masline, bosiljak, majčinu dušicu i sve zajedno posolite i popaprite. Pržite oko pet minuta i maknite s vatre.
U lonac stavite mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, brašno i sve dobro izmiješajte. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 8 minuta uz miješanje.
Kda umak postane gust dodjate umak pesto i naribani sir. Kada je umak gotov maknite ga s vatre.
Na dno vatroslatle posude ulijte malo umaka, dodajte red tjestenine za lazanje, sloj povrća i posipajte sirom. Prelijte s umakom i postupak ponovite.
Na kraju prekrijte s tijestom, prelijte umakom i pevite na 220 stupnjeva oko 40 minuta.
Vegetarijanske lazanje su gotove, poslužite ih tople.