Jelo bez mesa /

Vegetarijanske lazanje

Image

Vegetarijanske lazanje jelo je bez mesa. Kako pripremiti vegetarijanske lazanje?

20.8.2021.
11:43
VOYO logo

Vegetarijanske lazanje jelo bez mesa, možete poslužiti kao glavni obrok. Kako pripremiti vegetarijanske lazanje? Priprema je nešto zahtjevnija, ali rezultat su odlične lazanje.

Za pripremu vegetarijanskih lazanja treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg tjestenine za lazanje
  • 30 dkg mini rajčica
  • 2.5 dcl vrhnja za kuhanje
  • žlcia majčine dušice
  • 5 dkg parmezana
  • 6 dkg brašna
  • 15 dkg sira goude
  • 2 patlidžana
  • 7.5 dcl mlijeka
  • 20 maslina bez kosti (crnih)
  • 4 žlice sjeckanog bosiljka
  • 6 dkg maslaca
  • žlica pesto umaka
  • sol
  • papar

Vegetarijanske lazanje priprema:

Patlidžan ogulite i narežite na kocke, te ga stavie u slanu vodu i limunov sok da ne potamni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijetite ga na kuhinjsku krpu i osušite te stavite pržiti na tavu na maslinovo ulje. Ako je potrebno dolijete još maslinovog ulja.

Dodajte mini rajčice, masline, bosiljak, majčinu dušicu i sve zajedno posolite i popaprite. Pržite oko pet minuta i maknite s vatre.

U lonac stavite mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, brašno i sve dobro izmiješajte. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 8 minuta uz miješanje.

Kda umak postane gust dodjate umak pesto i naribani sir. Kada je umak gotov maknite ga s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dno vatroslatle posude ulijte malo umaka, dodajte red tjestenine za lazanje, sloj povrća i posipajte sirom. Prelijte s umakom i postupak ponovite.

Na kraju prekrijte s tijestom, prelijte umakom i pevite na 220 stupnjeva oko 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vegetarijanske lazanje su gotove, poslužite ih tople.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo