Vege sladoled je jedan od najukusnijih sladoleda koje ćete ikada probati. Pogledajte kako se priprema vege sladoled.
Sastojci za vege sladoled:
- 800 g kokosovog mlijeka
- 175 g šećera
- žličica soli
- mahuna vanilije
- 2 žlice kukuruznog brašna
- prstohvat kurkume
Kako se priprema vege sladoled?
Ulijte veći dio kokosovog mlijeka u lonac, a malo ostavite u maloj zdjelici za kasnije. U tavu dodajte šećer, sol i kurkumu. Prerežite mahunu vanilije na pola po dužini (ako koristite) i stranom noža ostružite sjemenke s obje strane. U tavu stavite sjemenke i mahunu ili pastu od vanilije. Zagrijte na laganoj vatri 10 minuta dok se šećer ne otopi i smjesa ne počne kuhati na pari.
Pomiješajte kukuruzno brašno sa sačuvanim kokosovim mlijekom u maloj posudi dok ne postane glatko. Ulijte u vruće mlijeko i neprestano miješajući zagrijavajte još 5-10 minuta dok se smjesa za vege sladoled ne zgusne do konzistencije sipke kreme. Procijedite u zdjelu i poklopite. Ostavite da se ohladi, a zatim na hladnom najmanje 2 sata.
Ohlađenu smjesu ulijte u aparat za sladoled i mućkajte 20-30 minuta dok ne dobijete mekanu kuglu sladoleda. Prebacite u spremnik koji se može zatvoriti i zamrznite do 3 mjeseca do posluživanja. Ako nemate aparat za sladoled, ohlađenu smjesu ulijte u široku plastičnu posudu ili posudu. Zamrznite na 2-3 sata, miješajući smjesu svakih 20 minuta vilicom, da razbijete sve velike kristale leda, dok vege sladoled ne postane mekan. Prebacite u manju kadu i zamrznite do posluživanja. Trebali biste moći lako izvaditi vege sladoled iz zamrzivača ili ostaviti nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da omekša, ako je potrebno.