Recept i priprema /

Kako napraviti veganske muffine?

Image
Foto: Pixabay

Muffini se mogu prilagoditi svačijem ukusu, pa tako i veganima. Kako pripremiti veganske muffine?

18.7.2022.
14:48
Pixabay
VOYO logo

Jeste li probali veganske muffine? Ako niste vrijeme je da isprobate ovaj recept za pripremu veganskh muffina. Ovaj desert oduševit će vas.

Sastojci za veganske muffine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 50 g smeđeg šećera
  • 160 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 250 ml sojinog mlijeka
  • 1 jabuka
  • 2 žlice ulja od sjemenki grožđa
  • 3 žlice maslaca od oraha
  • 50 g pekan oraha

Kada se odlučite pripremati veganske muffine, prije svega zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Kalup za muffine obložite papirnatim kalupima. Pomiješajte 100 grama zobenih pahuljica sa smeđim šećerom, brašnom i praškom za pecivo u zdjeli.

U sljedećem koraku pripreme veganskih muffina pomiješajte mlijeko, jabuku, ulje i dvije žlice maslaca od orašastih plodova, a zatim sve to umiješajte u suhu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu podijelite ravnomjerno između kalupa. Pomiješajte preostale pahuljice sa šećerom, preostalim maslacem od orašastih plodova i pekan orahom pa žlicom prelijte vaše veganske muffine.

Pecite 25-30 minuta ili dok se muffini ne dignu i porumene. Možete ih čuvati dva do tri dana u hermetički zatvorenoj posudi ili zamrzava mjesec dana. Prije posluživanja veganske muffine osvježite u pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo