Tjedni jelovnih /

Varivo od slanutka - idealno varivo za ručak

Image

Ako želite napraviti varivo od slanutka, donosimo vam recept za savršeno varivo od slanutka.

20.9.2021.
12:55
VOYO logo

Kako pripremiti slanutak? Jedan od načina kako možete pripremiti slanutak je priprema jela varivo od slanutka. Varivo neka nađe barem dva puta na tjedan mjesto na vašem jelovniku, a ako još niste probali varivo od slanutka vrijeme je da probate.

Sastojci potrebni za varivo od slanutka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ luka
  • 350 g cvjetače
  • maslinovo ulje
  • ½ žličice čili pahuljica
  • ½ oštrog peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • ¼ žličice mljevenog cimeta
  • 25 g crnih maslina
  • 15 g grožđica
  • 1 400 g limete rajčice šljive
  • 1400 g limenog slanutka
  • 150 g kuskusa od pšenice

Upute za pripremu variva od slanutka.

Ogulite i grubo nasjeckajte luk. Odrežite sve listove i suhi kraj s stabljike cvjetače, a zatim preostalu stabljiku sitno narežite i nasjeckajte glavicu na male cvjetiće. Zagrijte ½ žlice ulja u srednjoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte luk i cvjetaču zajedno s čili pahuljicama i prstohvatom morske soli i crnog papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte poklopcem i kuhajte 15 minuta ili dok cvjetača ne omekša, redovito miješajući i po potrebi dodajući prskanje vode. Maknite s vatre i ostavite sa strane. U međuvremenu ubrati peršin, sitno nasjeckajući lišće i peteljke, pa oguliti i sitno nasjeckati češnjak. Zagrijte ½ žlice ulja u umjerenom loncu na umjerenoj vatri, pa dodajte stabljike peršina, češnjak i cimet, pa kuhajte 1 minutu ili dok ne postane zlatno zlatna. Masline operite i po potrebi izvadite koštice, a zatim masline i grožđice dodajte u posudu s češnjakom i kuhajte još 1 minutu ili dok ne poprime zlatnu boju. Ulijte rajčice zajedno s pola konzerve vode, razbijajući rajčice žlicom u hodu.

Ocijedite i dodajte slanutak, začinite, pa ostavite da kuha 15 minuta ili dok se ne zgusne. U međuvremenu napunite malu posudu vodom i pustite da zavrije. Kus -kus stavite u zdjelu, prelijte s 220 ml kipuće vode, pokrijte tanjurom i ostavite sa strane 5 do 10 minuta ili dok se ne upije. Smjesu od cvjetače umiješajte u varivo od rajčice i slanutka, pa začinite po želji. Kus -kus napuhnite vilicom i podijelite između tanjura. Žlicom prelijte varivom od slanutka, pa pospite nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo