Tjedni jelovnih /

Varivo od slanutka - idealno varivo za ručak

Image

Ako želite napraviti varivo od slanutka, donosimo vam recept za savršeno varivo od slanutka.

20.9.2021.
12:55
VOYO logo

Kako pripremiti slanutak? Jedan od načina kako možete pripremiti slanutak je priprema jela varivo od slanutka. Varivo neka nađe barem dva puta na tjedan mjesto na vašem jelovniku, a ako još niste probali varivo od slanutka vrijeme je da probate.

Sastojci potrebni za varivo od slanutka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ luka
  • 350 g cvjetače
  • maslinovo ulje
  • ½ žličice čili pahuljica
  • ½ oštrog peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • ¼ žličice mljevenog cimeta
  • 25 g crnih maslina
  • 15 g grožđica
  • 1 400 g limete rajčice šljive
  • 1400 g limenog slanutka
  • 150 g kuskusa od pšenice

Upute za pripremu variva od slanutka.

Ogulite i grubo nasjeckajte luk. Odrežite sve listove i suhi kraj s stabljike cvjetače, a zatim preostalu stabljiku sitno narežite i nasjeckajte glavicu na male cvjetiće. Zagrijte ½ žlice ulja u srednjoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte luk i cvjetaču zajedno s čili pahuljicama i prstohvatom morske soli i crnog papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte poklopcem i kuhajte 15 minuta ili dok cvjetača ne omekša, redovito miješajući i po potrebi dodajući prskanje vode. Maknite s vatre i ostavite sa strane. U međuvremenu ubrati peršin, sitno nasjeckajući lišće i peteljke, pa oguliti i sitno nasjeckati češnjak. Zagrijte ½ žlice ulja u umjerenom loncu na umjerenoj vatri, pa dodajte stabljike peršina, češnjak i cimet, pa kuhajte 1 minutu ili dok ne postane zlatno zlatna. Masline operite i po potrebi izvadite koštice, a zatim masline i grožđice dodajte u posudu s češnjakom i kuhajte još 1 minutu ili dok ne poprime zlatnu boju. Ulijte rajčice zajedno s pola konzerve vode, razbijajući rajčice žlicom u hodu.

Ocijedite i dodajte slanutak, začinite, pa ostavite da kuha 15 minuta ili dok se ne zgusne. U međuvremenu napunite malu posudu vodom i pustite da zavrije. Kus -kus stavite u zdjelu, prelijte s 220 ml kipuće vode, pokrijte tanjurom i ostavite sa strane 5 do 10 minuta ili dok se ne upije. Smjesu od cvjetače umiješajte u varivo od rajčice i slanutka, pa začinite po želji. Kus -kus napuhnite vilicom i podijelite između tanjura. Žlicom prelijte varivom od slanutka, pa pospite nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo