Kulinarstvo /

Varivo od leće i slanutka - recepti i priprema

Image
Foto: pixabay

Varivo od leće i slanutka izvrstan je odabir za obrok u hladnim zimskim danima. Kako napraviti varivo od leće i slanutka?

20.11.2021.
13:41
pixabay
VOYO logo

Varivo od leće slanutka jednostavno i brzo se priprema, a idealan je obrok u hladnim, zimski danima. Postoje različiti načini pripema variva od leće i slanutka, donosimo vam recept za pripremu variva bez mesa. Kako pripremiti varivo od leće i slanutka?

Za pripremiti varivo od leće i slanutka potrebna vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • luk
  • mljeveni cimet
  • mljeveni kim
  • mljeveni korijander
  • mljevena crvena paprika
  • sol
  • češnjak
  • povrni temeljac
  • voda
  • konzerva mljevenih rajčica
  • mrkva
  • leća
  • ocijeđeni kuhani slanutak
  • limun.

Varivo od leće i slanutka priprema:

Na ulju pržite luk oko 10 minuta na srednje niskoj temperaturi.  Umiješajte cimet, kim, korijander, crvenu papriku i sol. Dodajte češnjak. Pržite uz stalno miješanje oko 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte juhu, vodu, rajčice, mrkvu i leću te pomiješajte. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednje lagano i kuhajte 25 minuta. Varivo od leće i slanutka će se zgušnjavati dok se kuha. Dodajte slanutak i kuhajte još 10 minuta ili dok leća ne omekša i dok se slanutak ne skuha. Maknite s vatre i preko variva iscijedite pola limuna.

Ovo varivo od leće i slanutka je gotovo i spremno da vas ugrije u hladne i kišne jesenske dane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo