Varivo od leće slanutka jednostavno i brzo se priprema, a idealan je obrok u hladnim, zimski danima. Postoje različiti načini pripema variva od leće i slanutka, donosimo vam recept za pripremu variva bez mesa. Kako pripremiti varivo od leće i slanutka?
Za pripremiti varivo od leće i slanutka potrebna vam je:
- maslinovo ulje
- luk
- mljeveni cimet
- mljeveni kim
- mljeveni korijander
- mljevena crvena paprika
- sol
- češnjak
- povrni temeljac
- voda
- konzerva mljevenih rajčica
- mrkva
- leća
- ocijeđeni kuhani slanutak
- limun.
Varivo od leće i slanutka priprema:
Na ulju pržite luk oko 10 minuta na srednje niskoj temperaturi. Umiješajte cimet, kim, korijander, crvenu papriku i sol. Dodajte češnjak. Pržite uz stalno miješanje oko 2 minute.
Ulijte juhu, vodu, rajčice, mrkvu i leću te pomiješajte. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednje lagano i kuhajte 25 minuta. Varivo od leće i slanutka će se zgušnjavati dok se kuha. Dodajte slanutak i kuhajte još 10 minuta ili dok leća ne omekša i dok se slanutak ne skuha. Maknite s vatre i preko variva iscijedite pola limuna.
Ovo varivo od leće i slanutka je gotovo i spremno da vas ugrije u hladne i kišne jesenske dane.