Recept i priprema /

Kako se radi ukusno varivo od kvinoje?

Image
Foto: Pixabay

Varivo od puno je hranjivih sastojaka s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi ukusno varivo od kvinoje?

11.11.2022.
16:20
Pixabay
VOYO logo

Jeste li probali pripremiti kvinoju na varivo. Ovo jelo vrlo je zahvalo za pripremu, a gotovo je za samo sat vremena. Donosimo provjereni recept kako se radi ukusno varivo od kvinoje.

Varivo od kvinoje sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka nasjeckana
  • 1 crvena paprika
  • 2 žlice mljevenog češnjaka
  • 1 žlica paprike
  • 6 šalica juhe od povrća
  • 400g krumpira
  • šalica kvinoje
  • šalica kukuruza šećerca
  • 2 rajčice
  • šalica graška
  • sol i papar

Varivo od kvinoje priprema:

Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i papriku i pirjajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Umiješajte češnjak, papriku i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte juhu i krumpir i pustite da zavrije na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje nisku, stavite poklopac i lagano kuhajte 10 minuta. Umiješajte kvinoju i kuhajte 8 minuta. Kvinoju prije nego što počnete kuhati potrebno je dobro iscijediti i isprati. Umiješajte kukuruz i pirjajte dok krumpir i kvinoja ne omekšaju, oko 5 - 7 minuta.

Umiješajte rajčice i grašak i kuhajte dok se ne zagriju oko 2 minute. Začinite sa soli i paprom po ukusu. Varivo od kvinoje možete odmah i poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo