Jeste li probali pripremiti kvinoju na varivo. Ovo jelo vrlo je zahvalo za pripremu, a gotovo je za samo sat vremena. Donosimo provjereni recept kako se radi ukusno varivo od kvinoje.
Varivo od kvinoje sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka nasjeckana
- 1 crvena paprika
- 2 žlice mljevenog češnjaka
- 1 žlica paprike
- 6 šalica juhe od povrća
- 400g krumpira
- šalica kvinoje
- šalica kukuruza šećerca
- 2 rajčice
- šalica graška
- sol i papar
Varivo od kvinoje priprema:
Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i papriku i pirjajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Umiješajte češnjak, papriku i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.
Umiješajte juhu i krumpir i pustite da zavrije na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje nisku, stavite poklopac i lagano kuhajte 10 minuta. Umiješajte kvinoju i kuhajte 8 minuta. Kvinoju prije nego što počnete kuhati potrebno je dobro iscijediti i isprati. Umiješajte kukuruz i pirjajte dok krumpir i kvinoja ne omekšaju, oko 5 - 7 minuta.
Umiješajte rajčice i grašak i kuhajte dok se ne zagriju oko 2 minute. Začinite sa soli i paprom po ukusu. Varivo od kvinoje možete odmah i poslužiti.