Kuharica /

Kako se priprema ukusno i jednostavno varivo od kupusa?

Image
Foto: Pixabay

Ukoliko kod kuće imate nekoliko glavica kupusa s kojima ne znate što učiniti, dobar odabir je uvijek pripremiti varivo od kupusa.

28.11.2022.
10:17
Pixabay
VOYO logo

Osim što ćete iskoristiti kupus s kojim ne znate gdje bi, vašim ukućanima pripremiti ćete ukusno jelo. Uz varivo od kupusa možete poslužiti s malo hrskavog kruha ili riže.

Sastojci potrebni za pripremu variva od kupusa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • glavica kupusa, nasjeckana
  • 1 žlica ulja
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • stabljika celera
  • 2 krumpira, nasjeckana
  • 2 mrkve, nasjeckane
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • pola žličice paprike u prahu
  • 1l povrtnog temeljca
  • 2 šalice vode

Upute za pripremu variva od kupusa:

U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i kuhajte dok ne omekša, oko 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte češnjak i celer i kuhajte dok ne zamiriše, oko minute. Dodajte kupus, krumpir, mrkvu, luk u prahu, češnjak u prahu, dimljenu papriku, povrtni temeljac i vodu.

Poklopite lonac i zakuhajte. Smanjite vatru da krčka oko 15-20 minuta. Zgnječite dio krumpira kako biste zgusnuli varivo od kupusa. Provjerite začine, posolite po ukusu i dodajte vode po potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo