Recept i priprema /

Varivo od ječma jelo koje mora pronaći mjesto na vašem jelovniku

Image
Foto: Pixabay

Varivo od ječma odličan je izbor za pripremu variva. Ovo ukusno i zasitno varivo idealna je način pripreme ječma.

24.11.2022.
10:02
Pixabay
VOYO logo

Varivo od ječma jednostavno je jelo puno povrća i žitarica. Za kuhanje variva od ječma bit će vam potrebno oko sat vremena. Varivo od ječma možete staviti u hladnjak i jesti još i nekoliko dana nakon pripreme.

Sastojci potrebni za pripremu variva od ječma su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • glavica luka, nasjeckana
  • 2 mrkve, oguljene i narezane
  • 2 stabljike celera, narezane na kockice
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1 šalica ječma
  • 1 konzerva rajčice
  • nekoliko komada krumpira, narezanih na kockice
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • pola žličice majčine dušice
  • pola žličice origana
  • 3 lista kelja, očišćena i nasjeckana
  • 2 žličice limunovog soka
  • sol
  • papar

Upute za priprema variva od ječma:

Dodajte maslinovo ulje u lonac na srednje jakoj vatri. Zatim luk, mrkvu i celer i kuhajte 8 minuta uz povremeno miješanje. Nakon toga dodajte češnjak i pastu od rajčice i nastavite kuhati 1 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte ječam, rajčice narezane na kockice, krumpir, povrtnu juhu, majčinu dušicu i origano i pustite da prokuha.

Smanjite vatru i kuhajte 30-40 minuta dok ječam i krumpir ne omekšaju. U zadnjim minutama kuhanja dodajte listove kelja i miješajte dok ne omekšaju.

Dodajte limunov sok, sol i papar po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo