Valjušci „Alfredo“ recept je za valjuške s umakom od slatkog vrhnja, češnjaka, vlasca i parmezana. Ovo jelo je vrlo zasitno i možete ga poslužiti kao glavno jelo uz salatu prema želji.
Valjušci 'Alfredo' sastojci:
- 50 dkg valjušaka
- 20 dkg naribanog parmezana
- češanj češnjaka
- muškatni oraščić
- 4 dcl slatkog vrhnja
- 6 dkg maslaca
- žlcia sjeckanom vlasca
- sol
- papar
Valjušci 'Alfredo' priprema:
U posudu dodajte vrhnje za kuhanje, maslac, češnjak i kuhajte dok se maslac ne rastopi.
Dodajte mušakatni oraščić i naribani parmezan uz stalno miješanje. Kada se parmezan rastopi i dalje kuhajte na srednje jakoj vatri uz miješanje oko 5 mintua.
Skuhajte valjuške u slanoj vodi.
Kada su kuhani ocijedite ih i umijašjate umak, začinite sa soli i paprom. Promiješajte i valjušci 'Alfredo' su spremni za posluživanje.