Danas donosimo recept za kekse pa ovaj posljednji podatak iz prethodne rečenice zanemarite.
Mjera za keksiće je šalica od dva decilitra. Bundevu treba skuhati, isjeći na komadiće i zgnječiti u pire i ohladiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- šalica bundeve (koristili smo Butternut tikvu)
- šalica šećera (može i duplo manje)
- pola šalice ulja
- šalica brašna
- šalica zobenih pahuljica
- prstohvat soli
- prašak za pecivo
- tamne čokolade - koliko hoćete
- pola šalice mljevenih ili u mužaru usitnjenih oraha ili lješnjaka
- žličica sjemenki lana (nije nužno)
- žličica cimeta
- pola žličice muškatnog oraščića
- žličica mljevenog đumbira
- pola žličice pimenta
- naribana korica limuna ili naradže
- pola šalice soka od naranče
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Izmiješajte brašno, prašak za pecivo i začine (ne zaboravite sol). U drugoj posudi isto učinite s pireom od bundeve, sokom od naranče, uljem i šećerom. Sjedinite sadržaj jedne i druge posude.
- Smjesi sada dodajte orašaste plodove, naribanu koricu limuna ili naranče, sjemenke iz mahune vanilije i komadiće čokolade (preporučamo da čokoladu usitnite nožem na sitne kockice).Umijesite tijesto i žličicom stavljajte 'hrpice' na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
- Keksići se peku 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 175 Celzijevih stupnjeva. Kako je svaka pećnica priča za sebe, najbolje je da se na vlastite oči uvjerite kada su keksići gotovi - a to će vam oni sami pokazati tako što će lagano porumenjeti. Izvadite ih i pustite ih da se ohlade.
- Skuhajte čaj ili kavu i poslužite uz kekse. Ako ih ne želite odmah jesti (u što sumnjamo), spremite ih u staklenu ili limenu posudu i grickajte kao zdravi zajutrak ili užinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa