Uzgoj začinskog bilja moguć je u stanu, na balkonu ili u tegli, a također i u vrtu. Kako izgleda uzgoj začinskog bilja? Na što treba paziti kod uzgoja začinskog bilja?

Začinsko bilje možete uzgojiti na balkonu i to u teglama, ako je moguće začinsko bilje držite na sunčanoj strani balkona ili ako nemate balkon možete ga smjestiti u kuhinju na prozorsku dasku. Uzgojem začinskog bilja uvijek ćete imati pri ruci svježe ubrane začine što će vašem jelu dati posebnu aromu.

Kod uzgoja začinskog bilja treba voditi računa o tome da ga treba zalijevati, ali i stano optrgavati kako bi se potaknuo rast. Začinsko bilje treba češće zalijevati, ali s manjom količinom vode. Ako ga previše zalijevate morate osigurati dernažu zemlje inače će vaše začinsko bilje brzo strunuti. Najbolji način za trganje začinskog bilja je prilikom kuhanja, bez brige otrgnite listove i stavite ih u svoje jelo, time nećete uništiti biljku, već obrnuto pomoći ćete joj da se još bolje razvija.

Začinsko bilje možete uzgajati zasebno u svakoj tegli jedno, veličina tegle mora biti barem 10 centimetara. Na balkonu možete uzgajati bosiljak, mentu, komorač, celer, peršin, origano, mažuran, estragon, timijan, majčinu dušicu i kadulju.

Ako se odlučite za ugoj peršina, celera ili komorača tada uzmite veću teglu, neka bude promjer barem 15 centimetara, te dublja i veća kako bi se začinsko bilje moglo nesmetano razvijati.