Mirjana Špoljar /

Uzmite olovke: stiže recept za najbolje pince koje ćete ikad probati

Uskrs se bliži i mnogi od vas već peku pince! Pekla ih je i najbolja hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar

28.3.2021.
13:30
VOYO logo

Sastojci

Tijesto:

  • 20 g svježeg kvasca
  • 70 g šećera u prahu
  • 500 g glatkog brašna
  • 80 g stolnog margarina
  • 1 kom vanilin šećera
  • 1 kom korice limuna
  • 3 kom žumanjaka
  • mlijeka po potrebi
  • prstohvat soli

Završni dio

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g grožđica
  • 0,5 dl ruma
  • 1 kom jaje

Priprema

1. Kvasac pomiješamo s malo šećera i mlakog mlijeka, dodamo malo brašna i napravimo kvas. Pustimo ga da se udvostruči volumenom.

2. U međuvremenu pomiješamo brašno, Zvijezda stolni, vanilin šećer, koricu limuna, žumanjke i prstohvat soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Dodamo udvostručeni kvasac i mikserom umijesimo tijesto te dodajemo mlako mlijeko po potrebi.

4. Dobiveno tijesto podijelimo na četiri dijela, oblikujemo u polukugle i u svaki dio utisnemo grožđice koje smo prethodno ostavili nekoliko minuta u rumu da omekšaju i na kraju premažemo razmućenim jajetom.

5. Ostavimo cca 40 minuta na toplom da se tijesto digne. Dignute pince pri vrhu zarežemo škarama u obliku križa i pečemo 35 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 ᵒC.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo