Za pripremu ušećerene kore grejpa možete koristiti bijeli ili ružičasti grejp. Dobro uravnotežen okus slatkoće i suptilne gorčine ušećerene kore grejpa stvara veliku ovisnost. Zapravo su vrlo sličnog okusa gumenim medvjedićima, ali sa sočnijim središtem. Ušećerena kora grejpa se čuva u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko tjedana ili dulje u hladnjaku.
Sastojci za ušećerenu koru grejpa:
- 2 veliki crveni ili ružičasti grejp
- 1 šalica šećera, plus još za bacanje
Priprema ušećerene kore grejpa:
Izrežite koru grejpa na trake od ostavljajući bijelu srž pričvršćenu. Stavite u malu posudu za umake i dodajte hladne vode da prekrije. Stavite kuhati, a zatim ocijedite i ponovite dvaput.
Zakuhajte koru, 1 šalicu šećera i pola šalice vode u istoj posudi te smanjite temperaturu i kuhajte dok kora ne postane prozirna, 15-20 minuta. Sada ocijedite vodu i prebacite koru na rešetku i ostavite da se osuši 2-4 sata. Pospite ušećerenu koru grejpa sa još šećera.