Kuharica /

Kako napraviti ušećerenu koru grejpa?

Image
Foto: Pixabay

Ova ušećerena kora grejpa je predivno gorkasta i izgleda svečano. Ohlađene kore možete umočiti i u čokoladu. Saznajte kako se priprema ušećerena kora grejpa.

16.11.2022.
13:42
Pixabay
VOYO logo

Za pripremu ušećerene kore grejpa možete koristiti bijeli ili ružičasti grejp. Dobro uravnotežen okus slatkoće i suptilne gorčine ušećerene kore grejpa stvara veliku ovisnost. Zapravo su vrlo sličnog okusa gumenim medvjedićima, ali sa sočnijim središtem. Ušećerena kora grejpa se čuva u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko tjedana ili dulje u hladnjaku.

Sastojci za ušećerenu koru grejpa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 veliki crveni ili ružičasti grejp
  • 1 šalica šećera, plus još za bacanje

Priprema ušećerene kore grejpa:

Izrežite koru grejpa na trake od ostavljajući bijelu srž pričvršćenu. Stavite u malu posudu za umake i dodajte hladne vode da prekrije. Stavite kuhati, a zatim ocijedite i ponovite dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakuhajte koru, 1 šalicu šećera i pola šalice vode u istoj posudi te smanjite temperaturu i kuhajte dok kora ne postane prozirna, 15-20 minuta. Sada ocijedite vodu i prebacite koru na rešetku i ostavite da se osuši 2-4 sata. Pospite ušećerenu koru grejpa sa još šećera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo