Začinsko bilje / Kako koristiti začine i u kojoj mjeri?

Image

Postoje mnogobrojni začini, koja je upotreba začina? Kada, kako i u kojoj količini upotrebljavati začine? Saznajte sve o upotrebi začina.

1.6.2021.
16:10
Play logo

Bosiljak, majčina dušica, kurkuma, origano češnjak, menta samo su neki od začina koji se sve češće koriste. Kako izgleda upotreba začina? Kako začine koristiti i u kojoj mjeri? Kako biste dali poseban okus vašem jelu vrlo je važna pravilna upotreba začina, ali i točno određenog začina. Marinirate li meso ili dajete završni okus vašem jelu nemojte zaboraviti na začine, oni će vaše jelo učiniti posebnim.

Primjerice, ako ste se odlučili za upotrebu začina bosilka tada trebate znati da kako biste dobili puni okus bosiljka da ga je najbolje dodati na kraju kuhanja. Naime, okus bosiljka se lako može uništiti tijekom kuhanja i izgubiti svoju aromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začin bosiljak se najčešće upotrijebljava kod pripreme ribe, povrća, salata, jeda s piletinom, govedinom. Bosiljak možete sami uzgojiti u tegli te je idealno da ga samo natrgate prstima i dodate u jelo, tada će onda dati punu aromu jelu.

Ako ste se odlučili za začin origano, on se najbolje veže uz jela od rajčice, a također, nećete pogriješiti dodate li ga jelima od mesa, te različitim salatama i jelima od tjestenine.

Kod upotrebe začina vrlo je važno koju aromu volite i prema tome odaberite začine koje ćete koristiti kao dodatak vašem jelu koje će dobiti poseban okus i aromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo