Kuharica / Univerzalno prhko tijesto - recept i priprema

Image

Univerzalno prhko tijesto ima svoje pravilo. Koje je to pročitajte u članku i pripremite univerzalno prhko tijesto!

1.1.2023.
16:22
VOYO logo

Univerzalno prhko tijesto treba znati svatko pripremiti. Ono je spas za mnoge dobre kolače i torte. Nije zahtjevno, no potrebno je znati koje je pravilo koje vrijedi za univerzalno prhko tijesto.

Pravilo za univerzalno prhko tijesto ne odnosi se na gramažu sastojaka, već na omjer. Naime, za prhko tijesto trebate 3 glavna sastojka, a to su šećer, maslac i glatko brašno. Neovisno o tome koju gramažu radite, omjer ovih sastojaka mora biti 1 (šećer) : 2 (maslac) i 3 (glatko brašno)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ove sastojke možete dodati sastojak za povezivanje, poput žumanjaka ili mlijeka, ali to treba ići u manjoj količini.

Stoga, ako želite raditi univerzalno prhko tijesto, trebate pratiti omjer te bi to izgledalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 dkg šećera
  • 20 dkg maslaca
  • 30 dkg glatkog brašna

Brašno prosijete, dodate šećer i maslac. Dobro razmrvite u brašno, umijesite glatko tijesto. Dodajte malo vode ili mlijeka ako nije moguće zamijesiti. Univerzalno prhko tijesto mijesi se kratko kako ne bi izgubilo svoju gustoću. Zamotajte ga u foliju, ostavite u hladnjaku sat vremena te nakon toga dajte mašti na volju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo