Recept / Umak za tempuru od svega nekoliko sastojaka i gotov za 5 minuta

Image
Foto: Pixabay

Umak za tempuru je lagan i osvježavajući, a može pridonijeti okusu tempure u trenu. Sa samo nekoliko sastojaka, umak za tempuru možete napraviti već za 5 minuta.

5.3.2022.
16:21
Pixabay
VOYO logo

Napravljen od dashija, soja umaka, mirina i šećera, Tentsuyu je tradicionalan japanski umak za sve vrste tempura.

Sastojci koji su potrebni za umak za tempuru su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

170 ml dashi, japanski temeljac za juhu
3 žlice soja umaka
2 žlcie mirina, japansko slatko rižino vino
2 žličice šećera

Priprema umaka za tempuru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte 3/4 šalice dashija, 3 žlice sojinog umaka, 2 žlice mirina i 2 žličice šećera u malom loncu.

Pustite da prokuha i da se šećer potpuno otopi. Ugasite vatru i pustite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak za tempuru možete čuvati u hladnjaku 1-2 tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo