Umak za raviole sa sirom vrlo je jednostavan za pripremu i gotov je za manje od pola sata. Kako se radi ukusan i zasitan umak za raviole sa sirom? Ovaj umak za raviole sa sirom možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi i u hladnjaku do 3 dana.
Sastojci za umak za raviole sa sirom:
- 3 žlice maslaca
- 3 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žlice brašna
- 1 žlica paste od rajčice
- začini - češnjak u prahu, sušeni bosiljak, sušeni origano
- ¾ šalice pilećeg temeljca
- pola šalice vrhnja
- pola šalice mlijeka
- 3 žlice krem sira
- 1/3 šalice parmezana, naribanog
- 150g raviola
Umak za raviole sa sirom priprema:
Otopite maslac u tavi i dodajte češnjak i kuhajte 2 minute. Umiješajte brašno i kuhajte još 2 minute. Dodajte začine i promješajte. Dodajte pileću juhu neprestano miješajući.
Polako umiješajte vrhnje i mlijeko. Zakuhajte, smanjite i kuhajte dalje na laganoj vatri. Umiješajte omekšali krem sir. Raviole skuhajte i ocijedite. Smanjite toplinu na nisku. Postupno posipajte parmezanom i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte raviole i promiješajte. Jelo je gotovo i spremno za posluživanje.