Kuharica /

Kako se radi ukusan i zasitan umak za raviole sa sirom?

Image
Foto: Pixabay

Umak za raviole sa sirom ima gust i aromatičan ukusu. Kako se radi ukusan i zasitan umak za raviole sa sirom?

14.11.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Umak za raviole sa sirom vrlo je jednostavan za pripremu i gotov je za manje od pola sata. Kako se radi ukusan i zasitan umak za raviole sa sirom? Ovaj umak za raviole sa sirom možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi i u hladnjaku do 3 dana.

Sastojci za umak za raviole sa sirom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice maslaca
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica paste od rajčice
  • začini - češnjak u prahu, sušeni bosiljak, sušeni origano
  • ¾ šalice pilećeg temeljca
  • pola šalice vrhnja
  • pola šalice mlijeka
  • 3 žlice krem sira
  • 1/3 šalice parmezana, naribanog
  • 150g raviola

Umak za raviole sa sirom priprema:

Otopite maslac u tavi i dodajte češnjak i kuhajte 2 minute. Umiješajte brašno i kuhajte još 2 minute. Dodajte začine i promješajte. Dodajte pileću juhu neprestano miješajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polako umiješajte vrhnje i mlijeko. Zakuhajte, smanjite i kuhajte dalje na laganoj vatri. Umiješajte omekšali krem sir. Raviole skuhajte i ocijedite. Smanjite toplinu na nisku. Postupno posipajte parmezanom i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte raviole i promiješajte. Jelo je gotovo i spremno za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo