Dosta vam je kupovnih umaka za pizzu? Ne sviđa vam se njihov okus i nije kao umak za pizzu kao iz pizzerije? Ne brinite jer smo mi za vas pronašli i testirali recept za umak za pizzu kao iz pizzerije. Okusom je savršen, odlično se upija u tijesto i slaže s različitim nadjevima.
Sve što vam treba za umak za pizzu kao iz pizzerije je:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg svježe rajčice
- Luk
- 50 ml maslinova ulja
- Žlica koncentrata rajčice
- 5 režnji češnjaka
- 2 grančice bosiljka
- 2 grančice origana
- Sol, papar
- Žličica šećera
Umak za pizzu kao iz pizzerije priprema se u nekoliko koraka:
- Zrele, svježe rajčice potopite u toplu pa u hladnu vodu da bi se uklonila kožica.
- Zatim ih narežite na što sitnije.
- Narežite i luk te češnjak.
- Prodinstajte na maslinovom ulju, a zatim dodajte rajčicu, grančicu bosiljka i origana.
- Dinstajte sve zajedno 20 minuta, a začinite prema želji.
- Izblendajte umak za nestanak komadića rajčice, kao i za dodatnu gustoću.
Umak za pizzu kao iz pizzerije možete odmah koristiti, a možete ga pospremiti i zamrznuti za kasnije dane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa