Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Umak za pečenje - recept i priprema

Umak za pečenje lako je pripremiti, a ne treba vam puno sastojaka. Donosimo recept za umak za pečenje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Umak za pečenje možete pripremiti upravo od pečenja. Da biste dobili umak za pečenje, ostavite da se tekućina od pečenja ohladi, maknite gornji sloj masti te smjesu napravljenu od brašna i vode prelijte preko dna.

Dobit ćete karamelizirano dno te ga sastružite i prebacite u posudu. Kratko prokuhajte da se zgusne, ali ne previše. Provjerite okus i ako se osjeti brašno dodajte vodu. Ako se ne osjeti, maknite s vatre i dodajte kiselo vrhnje i začine - sol, papar, češnjak u granulama.

Ako niste ljubitelj kiselog vrhnja, umjesto njega možete dodati pasiranu rajčicu pa će vaš umak za pečenje biti crveni. Umak za pečenje može biti topli ili hladni. Primjerice, uz bijela mesa koristite bijeli umak za pečenje, a uz tamna, tamni umak za pečenje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike