Umak za lungić dat će poseban okus ovom glavnom jelu. Pripremite ukusan i jednostavan umak za lungić u samo nekoliko koraka.
Sastojci za umak za lungić:
- 8 žlica maslaca
- 20-25 listova kadulje
- sol i papar, po ukusu
Priprema umaka za lungić:
Kadulju operite i osušite te poberite njezine listove. Maslac narežite na komadiće koji nisu pretjerano veliki.
Zagrijte tavu s neprijanjajućom površinom na srednje jakoj temperaturi te potom dodajte maslac i lagano miješajte dok se maslac u potpunosti ne istopi na tavi kako bi mogli dobiti umak za lungić.
Čim primijetite mjehuriće koji izlaze iz istopljenog maslaca, odnosno da je maslac krenuo vriti, dodajte listiće kadulje i lagano promiješajte da budu lijepo prekriveni svi listići kadulje.
Kuhajte umak za lungić oko 2 minute. Umak za lungić je gotov kada poprimi zlatno-smeđu boju. Na kraju ga začinite sa soli i paprom prema ukusu.