Kuharica / Kako se priprema ukusan umak za lungić?

Image
Foto: Pixabay

Umak za lungić upotpunit će ovo glavno jelo. Donosimo recept kako se priprema ukusan umak za lungić.

7.12.2022.
17:08
Pixabay
VOYO logo

Umak za lungić dat će poseban okus ovom glavnom jelu. Pripremite ukusan i jednostavan umak za lungić u samo nekoliko koraka.

Sastojci za umak za lungić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 žlica maslaca
  • 20-25 listova kadulje
  • sol i papar, po ukusu

Priprema umaka za lungić:

Kadulju operite i osušite te poberite njezine listove. Maslac narežite na komadiće koji nisu pretjerano veliki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte tavu s neprijanjajućom površinom na srednje jakoj temperaturi te potom dodajte maslac i lagano miješajte dok se maslac u potpunosti ne istopi na tavi kako bi mogli dobiti umak za lungić.

Čim primijetite mjehuriće koji izlaze iz istopljenog maslaca, odnosno da je maslac krenuo vriti, dodajte listiće kadulje i lagano promiješajte da budu lijepo prekriveni svi listići kadulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte umak za lungić oko 2 minute. Umak za lungić je gotov kada poprimi zlatno-smeđu boju. Na kraju ga začinite sa soli i paprom prema ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo