Ideje za umak / Umak za lešo meso ukusan dodatak koji će upotpuniti glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pripremili ste lešo meso, ali vam nedostaje prilog? Umak za lešo meso je nešto što morate probati. Pogledajte kako se priprema umak za lešo meso.

15.9.2022.
15:42
Pixabay
VOYO logo

Donosimo super umak za lešo meso. Ovaj slasni umak za lešo meso od soje, đumbira i sezama je savršen dodatak vašem obroku.

Sastojci za pripremu umaka za lešo meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 85 g smeđeg šećera
  • 70 ml soja umaka
  • češanj češnjaka, zgnječen
  • komad đumbira, oguljen i sitno nariban
  • žlica kukuruznog brašna
  • žlica rižinog vinskog octa
  • sjemenke sezama
  • 2 mlada luka, sitno narezana

Priprema umaka za lešo meso:

U mali lonac ulijte 350 ml vode sa šećerom, soja umakom, češnjakom i đumbirom. Polako kuhajte uz povremeno miješanje dok se šećer ne otopi. Kuhajte još 5 minuta ili dok ne postane sjajno i malo se zgusne. Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode i brzo promiješajte kroz umak. Umutite rižin vinski ocat. Ako je i dalje pregusto, dodajte još malo vode. Ulijte u čistu staklenku i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se ohladi, može stajati u hladnjaku do 1 tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po želji pospite sezamom i mladim lukom neposredno prije posluživanja umaka za lešo meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo