Donosimo super umak za lešo meso. Ovaj slasni umak za lešo meso od soje, đumbira i sezama je savršen dodatak vašem obroku.
Sastojci za pripremu umaka za lešo meso:
- 85 g smeđeg šećera
- 70 ml soja umaka
- češanj češnjaka, zgnječen
- komad đumbira, oguljen i sitno nariban
- žlica kukuruznog brašna
- žlica rižinog vinskog octa
- sjemenke sezama
- 2 mlada luka, sitno narezana
Priprema umaka za lešo meso:
U mali lonac ulijte 350 ml vode sa šećerom, soja umakom, češnjakom i đumbirom. Polako kuhajte uz povremeno miješanje dok se šećer ne otopi. Kuhajte još 5 minuta ili dok ne postane sjajno i malo se zgusne. Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode i brzo promiješajte kroz umak. Umutite rižin vinski ocat. Ako je i dalje pregusto, dodajte još malo vode. Ulijte u čistu staklenku i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se ohladi, može stajati u hladnjaku do 1 tjedan.
Po želji pospite sezamom i mladim lukom neposredno prije posluživanja umaka za lešo meso.