Ideje za umak /

Umak za lešo meso ukusan dodatak koji će upotpuniti glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pripremili ste lešo meso, ali vam nedostaje prilog? Umak za lešo meso je nešto što morate probati. Pogledajte kako se priprema umak za lešo meso.

15.9.2022.
15:42
Pixabay
VOYO logo

Donosimo super umak za lešo meso. Ovaj slasni umak za lešo meso od soje, đumbira i sezama je savršen dodatak vašem obroku.

Sastojci za pripremu umaka za lešo meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 85 g smeđeg šećera
  • 70 ml soja umaka
  • češanj češnjaka, zgnječen
  • komad đumbira, oguljen i sitno nariban
  • žlica kukuruznog brašna
  • žlica rižinog vinskog octa
  • sjemenke sezama
  • 2 mlada luka, sitno narezana

Priprema umaka za lešo meso:

U mali lonac ulijte 350 ml vode sa šećerom, soja umakom, češnjakom i đumbirom. Polako kuhajte uz povremeno miješanje dok se šećer ne otopi. Kuhajte još 5 minuta ili dok ne postane sjajno i malo se zgusne. Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode i brzo promiješajte kroz umak. Umutite rižin vinski ocat. Ako je i dalje pregusto, dodajte još malo vode. Ulijte u čistu staklenku i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se ohladi, može stajati u hladnjaku do 1 tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po želji pospite sezamom i mladim lukom neposredno prije posluživanja umaka za lešo meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo