Recept i priprema /

Kako se radi umak za kuhani krumpir?

Image

Želite pripremiti potpuno novi umak za kuhani krumpir? Upravo ste pronašli recept za umak za kuhani krumpir. Saznajte kako se priprema.

6.1.2023.
12:11
VOYO logo

Bilo da tražite ukusan začin koji će nadopuniti jednostavan prilog ili uzbudljiv način da obogatite glavno jelo, ovaj umak za kuhani krumpir će vam to omogućiti. Evo kako se priprema umak za kuhani krumpir.

Umak za kuhani krumpir sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 žlica maslaca, narezanog na tanke komade
  • 2 žlice bijelog vina
  • 2 žlice sitno mljevene ljutike
  • 60 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
  • veliki prstohvat soli
  • nekoliko mljevenja svježeg crnog papra
  • mali prstohvat kajenskog papra
  • 2 žlice svježeg lista peršina, sitno nasjeckanog

Kako se priprema umak za kuhani krumpir?

Maslac narežite na tanke komadiće i poslažite na tanjur, a tanjur stavite u zamrzivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srednjoj do velikoj tavi zagrijte na jakoj vatri i kad se zagrije dodajte vino i ljutiku. Za ovaj recept ne predlažemo korištenje tave s neprijanjajućim premazom. Miješajte 30 sekundi, zatim dodajte limunov sok i kuhajte dok se limunov sok ne reducira na pola, oko 1-2 minute.

Smanjite i počnite miješati nekoliko komadića hladnog maslaca. Neprekidno miješajte i dodajte sljedećih nekoliko komadića maslaca tek nakon što se prvih nekoliko otopi. Nastavite tako dok se sav maslac ne umiješa u umak. Maknite umak za kuhani krumpir s vatre i dodajte sol, papar, ljutu papriku i peršin te odmah poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo