Kuharica /

Recept kako napraviti domaći umak za gyros

Image
Foto: Pixabay

Domaći umak za gyros je osvježavajući i hladni umak napravljen od jogurta, krastavca i kopra. Savršen je umak za gyros, a može se iskoristit kao lagani međuobrok.

1.9.2022.
9:41
Pixabay
VOYO logo

Umak za gyros zahtjeva svega 10 minuta za pripremu. Tako jednostavan, a s druge strane tako ukusan. Kako se priprema umak za gyros?

Sastojci za umak za gyros:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 krastavac oguljen i nariban
  • 2 šalice grčkog jogurta
  • prstohvat kajenskog papra
  • 2 češnja češnjaka mljevena
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 2 žlice svježeg kopra, nasjeckanog
  • pola žličice soli
  • pola žlice mljevenog crnog papra

Kako se priprema umak za gyros?

Pripremite krastavac. Koristite ribež za ribanje krastavaca u manju zdjelu. Dodajte sol i promiješajte, a zatim ostavite da odstoji oko 10 do 15 minuta. To će pomoći izvući vodu iz krastavca, kako ne biste dobili vodenasti tzatziki umak. Stavite ga u zdjelu preko papirnatih ručnika ili krpe, zatim iscijedite tekućinu iz njega, na taj način nećete dobiti vodenasti tzatziki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zajedno pomiješajte. U zdjeli srednje veličine pomiješajte jogurt s kajenskom paprikom, mljevenim češnjakom, limunovim sokom, koprom, soli, paprom i krastavcem. Sve dobro promiješajte i po potrebi posolite i popaprite. Ohladite umak za gyros pa poslužite. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite umak za gyros u hladnjaku najmanje 4 sata prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo