Umak za bruskete dat će poseban okus vašim ukusnim zalogajima. Kako napraviti ukusan umak za bruskete? Priprema je vrlo jednostavna, a baza ovog umaka je rajčica. Pripremljen umak za bruskete možete staviti u hermetički zatvorenu posudu i u hladnjak.
Sastojci potrebni za pripremu umaka za bruskete su:
- 4 rajčice narezane na kockice
- pola žličice soli
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- svježe lišće bosiljka, nasjeckano
- mljeveni crni papar
- žlica vinskog ili jabučnog octa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice smeđeg šećera
Upute za pripremu umaka za bruskete:
Pomiješajte rajčice i sol u zdjeli. Ostavite da odstoji 20-30 minuta. Ocijedite sok od rajčice. Dodajte češnjak, bosiljak i papar; lagano promiješajte da se sjedini.
Prelijte octom i maslinovim uljem; lagano promiješajte da se prekrije. Ostavite 20-30 minuta na sobnoj temperaturi.
Umjesto vinskog ili jabučnog octa možete koristiti i balzamični ocat.