Recept i priprema /

Umak s vlascem savršen dodatak osobito uz govedinu

Image
Foto: Pixabay

Pripremili ste kuhanu govedinu i pečeni krumpir te tražite umak uz to jelo? Umak s vlascem se savršeno slaže uz govedinu.

13.7.2022.
12:01
Pixabay
VOYO logo

Vlasac je često korištena biljka i može se pronaći u gotovo svim trgovinama. U kulinarstvu se zelene stabljike i neotvoreni, nezreli cvjetni pupoljci režu na kockice i koriste kao sastojak. Umak od vlasca tradicionalno se poslužuje s kuhanom govedinom i pečenim krumpirom kao prilog. Osim toga, ovaj umak s vlascem izvrsno se slaže sa svim vrstama mesa na žaru i kuhanom mesu i ribom.

Sastojci potrebni da se pripremi umak s vlascem su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • Limunova korica
  • 1 i pol žlica svježeg soka od limuna
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Umak s vlascem priprema se tako da stavite sve sastojke u posudu te dobro pomiješate dok se sastojci ne sjedine. Umak s vlascem već je gotov. Pokrijte ga i ohladite 30 minuta prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo