Dodatak jelima /

Umak od tunjevine i rajčice - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od tunjevine i rajčice brzo se priprema, a jede se još brže. Donosimo vam kako se priprema umak od tunjevine i rajčice.

26.1.2022.
10:22
Pixabay
VOYO logo

Umak od tunjevine i rajčice odlično je jelo koje možete pripremiti u bilo koje doba dana. Njegova je priprema vrlo jednostavna, a za umak od tunjevine i rajčice vam ne trebamo puno sastojaka, a ni vremena. Umak od tunjevine i rajčice gotov je za svega 20 do 30 minuta, a možete ga jesti hladnog ili toplog.

Da biste pripremili umak od tunjevine i rajčice treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 konzerva tunjevine u vlastitom soku
  • maslinovo ulje
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 100 ml vode
  • sok, papar
  • peršin
  • malo šećera

Umak od tunjevine i rajčice priprema se tako da na maslinovom ulju popržite dva sitno nasjeckana režnja češnjaka. Dok se to dinsta, tunjevinu precijedite od vlastitog soka. Kada češnjak pusti svoju aromu i miris, dodajte mu tunjevinu i 100 ml vode. Sve pomiješajte te dodajte pasiranu rajčicu. Ostavite da zavri te začinite. Da biste dobili neutralni okus umaka od tunjevine i rajčice, dodajte prstohvat šećera. Ostavite sve da se zajedno dinsta. Ako vam je umak previše gust, dodajte zapršku od jedne žličice brašna i malo mlake vode. Za kraj dodajte peršin.

Na ovaj način pripremite umak od tunjevine i rajčice koji ćete poslužiti uz tjesteninu prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo