Umak od tunjevine i rajčice odlično je jelo koje možete pripremiti u bilo koje doba dana. Njegova je priprema vrlo jednostavna, a za umak od tunjevine i rajčice vam ne trebamo puno sastojaka, a ni vremena. Umak od tunjevine i rajčice gotov je za svega 20 do 30 minuta, a možete ga jesti hladnog ili toplog.
Da biste pripremili umak od tunjevine i rajčice treba vam:
- 1 konzerva tunjevine u vlastitom soku
- maslinovo ulje
- 2 režnja češnjaka
- 100 ml pasirane rajčice
- 100 ml vode
- sok, papar
- peršin
- malo šećera
Umak od tunjevine i rajčice priprema se tako da na maslinovom ulju popržite dva sitno nasjeckana režnja češnjaka. Dok se to dinsta, tunjevinu precijedite od vlastitog soka. Kada češnjak pusti svoju aromu i miris, dodajte mu tunjevinu i 100 ml vode. Sve pomiješajte te dodajte pasiranu rajčicu. Ostavite da zavri te začinite. Da biste dobili neutralni okus umaka od tunjevine i rajčice, dodajte prstohvat šećera. Ostavite sve da se zajedno dinsta. Ako vam je umak previše gust, dodajte zapršku od jedne žličice brašna i malo mlake vode. Za kraj dodajte peršin.
Na ovaj način pripremite umak od tunjevine i rajčice koji ćete poslužiti uz tjesteninu prema želji.