Recept i priprema /

Umak od tune za tjesteninu za brz i ukusan ručak

Image

Za izradu ovog umaka od tune za tjesteninu koristi se tuna iz konzerve. Pratite recept i napravite ukusan umak od tune za tjesteninu.

18.8.2022.
12:06
VOYO logo

U sat vremena možete pripremiti slasno jelo poput umaka od tune za tjesteninu.

Sastojci za umak od tune za tjesteninu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • glavica luka nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka
  • žlica kapara
  • limenka zgnječenih rajčica
  • žlica soka od limuna
  • žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • ¼ žličice crvene paprike
  • 2 konzerve tunjevine, ocijeđene
  • tjestenina prema izboru

U velikoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri. Dodajte luk i češnjak te kuhajte i miješajte dok luk ne omekša. Pomiješajte kapare, rajčice, limunov sok i peršin. Začinite listićima crvene paprike po ukusu. Lagano kuhajte 3 minute da se umak zgusne. Ubacite tunjevinu i zagrijte.

Dok se umak od tune kuha, dodajte tjesteninu u veliki lonac vode koja je kipuća i kuhajte dok ne omekša. Dobro ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte tjesteninu umakom od tune i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo