U sat vremena možete pripremiti slasno jelo poput umaka od tune za tjesteninu.
Sastojci za umak od tune za tjesteninu:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- žlica maslinovog ulja
- glavica luka nasjeckana
- 2 češnja češnjaka
- žlica kapara
- limenka zgnječenih rajčica
- žlica soka od limuna
- žlica nasjeckanog svježeg peršina
- ¼ žličice crvene paprike
- 2 konzerve tunjevine, ocijeđene
- tjestenina prema izboru
U velikoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri. Dodajte luk i češnjak te kuhajte i miješajte dok luk ne omekša. Pomiješajte kapare, rajčice, limunov sok i peršin. Začinite listićima crvene paprike po ukusu. Lagano kuhajte 3 minute da se umak zgusne. Ubacite tunjevinu i zagrijte.
Dok se umak od tune kuha, dodajte tjesteninu u veliki lonac vode koja je kipuća i kuhajte dok ne omekša. Dobro ocijedite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prelijte tjesteninu umakom od tune i poslužite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa