Umak od tune za tjesteninu za brz i ukusan ručak
U sat vremena možete pripremiti slasno jelo poput umaka od tune za tjesteninu.
Sastojci za umak od tune za tjesteninu:
žlica maslinovog ulja
glavica luka nasjeckana
2 češnja češnjaka
žlica kapara
limenka zgnječenih rajčica
žlica soka od limuna
žlica nasjeckanog svježeg peršina
¼ žličice crvene paprike
2 konzerve tunjevine, ocijeđene
tjestenina prema izboru
U velikoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri. Dodajte luk i češnjak te kuhajte i miješajte dok luk ne omekša. Pomiješajte kapare, rajčice, limunov sok i peršin. Začinite listićima crvene paprike po ukusu. Lagano kuhajte 3 minute da se umak zgusne. Ubacite tunjevinu i zagrijte.
Dok se umak od tune kuha, dodajte tjesteninu u veliki lonac vode koja je kipuća i kuhajte dok ne omekša. Dobro ocijedite.
Prelijte tjesteninu umakom od tune i poslužite.
403 Forbidden