Umak od svježe rajčice gotov je za pola sata, a njegov okus odlično se stapa s tjesteninom ili kao dodatak mesu. Okus koji će umak od svježe rajčice imati ovisi o vama jer pravila s začinima ne postoje.
Da biste napravili umak od svježe rajčice potrebno vam je:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 dcl maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka
- 2 kg zrele rajčice
- prstohvat šećera
- sol, papar, slatka crvena paprika,
- svježi bosiljak i peršin
Umak od svježe rajčice priprema se u nekoliko koraka:
- U posudi velike zapremnine (cca 3 litre) zagrijte ulje i dodajte sitno narezane režnjeve češnjaka. Dinstajte oko 1 minute.
- Dodajte prethodno izblendanu rajčicu, šećer i začine prema želji.
- Kuhajte otprilike pola sata do željene gustoće.
- Za kraj dodajte peršin i svježi bosiljak.
Ako želite da vam je umak od svježe rajčice slađi, dodajte malo više šećera i kuhajte ga duže.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Preporučamo da umak od svježe rajčice poslužite s tjesteninom i govedinom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa