Ukusno i brzo /

Umak od svježe rajčice savršeni dodatak jelima

Image
Foto: Pixabay

Umak od svježe rajčice gotov je u tren oka. Donosimo vam recept za umak od svježe rajčice.

25.1.2022.
10:21
Pixabay
VOYO logo

Umak od svježe rajčice gotov je za pola sata, a njegov okus odlično se stapa s tjesteninom ili kao dodatak mesu. Okus koji će umak od svježe rajčice imati ovisi o vama jer pravila s začinima ne postoje.

Da biste napravili umak od svježe rajčice potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 kg zrele rajčice
  • prstohvat šećera
  • sol, papar, slatka crvena paprika,
  • svježi bosiljak i peršin

Umak od svježe rajčice priprema se u nekoliko koraka:

  1. U posudi velike zapremnine (cca 3 litre) zagrijte ulje i dodajte sitno narezane režnjeve češnjaka. Dinstajte oko 1 minute.
  2. Dodajte prethodno izblendanu rajčicu, šećer i začine prema želji.
  3. Kuhajte otprilike pola sata do željene gustoće.
  4. Za kraj dodajte peršin i svježi bosiljak.

Ako želite da vam je umak od svježe rajčice slađi, dodajte malo više šećera i kuhajte ga duže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporučamo da umak od svježe rajčice poslužite s tjesteninom i govedinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo