Ovaj recept za umak od špinata za tjesteninu je brz, jednostavan i prepun hranjivih tvari. Pogledajte kako se priprema umak od špinata za tjesteninu.
Umak od špinata za tjesteninu sastojci:
- pola nasjeckanog luka
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 100 g svježeg lišća špinata
- 60 g gustog vrhnja
- 30 g ribanog parmezana
- muškatnog oraščića po ukusu
- Sol i papar, po ukusu
Kako se priprema umak od špinata za tjesteninu?
Započnite zagrijavanjem malo maslinovog ulja u tavi na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak i pirjajte dok ne postanu prozirni i zamirišu. Dodajte listove špinata u tavu i miješajte dok ne uvenu i potpuno su kuhani. Ovo bi trebalo trajati oko 5 minuta.
Uklonite tavu s vatre i prebacite smjesu špinata u blender ili procesor hrane. Dodajte vrhnje, naribani parmezan, muškatni oraščić, sol i papar u blender ili procesor hrane. Miješajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta. Vratite umak u tavu i zagrijavajte ga na srednjoj vatri dok se ne zagrije.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Sve zajedno miješajte dok se tjestenina ne prekrije umakom. Poslužite umak od špinata za tjesteninu vruć, po želji ukrašen dodatnim parmezanom i crnim paprom.