Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Umak od špinata za tjesteninu - recept i priprema

Umak od špinata savršeni je izbor za tjesteteninu. Kako se priprema umak od špinata za tjesteninu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept za umak od špinata za tjesteninu je brz, jednostavan i prepun hranjivih tvari. Pogledajte kako se priprema umak od špinata za tjesteninu.

Umak od špinata za tjesteninu sastojci:

pola nasjeckanog luka

2 češnja češnjaka, mljevena

100 g svježeg lišća špinata

60 g gustog vrhnja

30 g ribanog parmezana

muškatnog oraščića po ukusu

Sol i papar, po ukusu

Kako se priprema umak od špinata za tjesteninu?

Započnite zagrijavanjem malo maslinovog ulja u tavi na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak i pirjajte dok ne postanu prozirni i zamirišu. Dodajte listove špinata u tavu i miješajte dok ne uvenu i potpuno su kuhani. Ovo bi trebalo trajati oko 5 minuta.

Uklonite tavu s vatre i prebacite smjesu špinata u blender ili procesor hrane. Dodajte vrhnje, naribani parmezan, muškatni oraščić, sol i papar u blender ili procesor hrane. Miješajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta. Vratite umak u tavu i zagrijavajte ga na srednjoj vatri dok se ne zagrije.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Sve zajedno miješajte dok se tjestenina ne prekrije umakom. Poslužite umak od špinata za tjesteninu vruć, po želji ukrašen dodatnim parmezanom i crnim paprom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike