Kuhinjski trikovi /

Kako se radi domaći umak od sira za nachose?

Image
Foto: Pixabay

Obožavate jesti nachose u kinu zbog ukusnog umaka od sira? Jeste li znali da možete pripremiti jednako ukusan umak od sira za nachose u svojoj kuhinji? Donosimo ukusan recept za umak od sira za nachose.

9.11.2022.
16:17
Pixabay
VOYO logo

Umak od sira za nachose temelji se na bešamelu, jednom od takozvanih klasičnih umaka francuske kuhinje i osnovi jela kao što su makaroni sa sirom i lazanje. Ovaj umak od sira za nachose je vrlo jednostavan za napraviti. Najvažnije je pripaziti da se umak ne prekuha jer se može zgusnuti i imati lošu teksturu.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusan umak od sira za nachose su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 2 žlice višenamjenskog brašna
  • 130 ml punomasnog mlijeka
  • 240 grama cheddar sira, naribanog
  • 1 žličica kajenskog papra
  • Sol, po ukusu
  • Mljeveni kim, po ukusu

Kada pripremate umak od sira za nachose najprije otopite maslac u loncu srednje debelog dna na srednjoj vatri. Kad se otopi, dodajte brašno i promiješajte da se sjedini. Kuhajte umak 1 do 2 minute, često miješajući. Lagano miješajući umak od sira za nachose, polako dodajte mlijeko.

Pustite da umak od sira za nachose zakuha, maknite s vatre i dodajte naribani sir. Lagano miješajte dok se topi. Umak treba biti kremast. Ako vam se umak od sira za nachose čini pregust, dodajte malo vode i lagano miješajte dok ne dobijete odgovarajuću konzistenciju. Dodajte kajenski papar, sol i kim po ukusu te poslužite umak od sira za nachose uz omiljene nachose. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo