Kuharica /

Kako se priprema umak od pelata?

Image
Foto: Pixabay

Umak od pelate upravo je umak koji se u sve miješa. Pripremite sami umak od pelata.

29.11.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Umak od pelate pravi je odabir ako radite punjeno tijesto, pizzu ili vam treba domaći kečap. Za što god odaberete, umak od pelate je odličan izbor ako ga radite kod kuće, domaćeg. Može se reći da se umak od pelate miješa se u sve pa osim kao nadjev, on može biti u podloga za različite mesne i povrtne umake.

Umak od pelate sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 ml pasirane rajčice
  • sol, papar
  • češnjak u prahu
  • suhi origano
  • suhi bosiljak

Umak od pelate priprema:

Sve sastojke dobro pomiješajte, a količinu začina birate vi prema svojim okusnim preferencijama. Kada postignete okusom umak od pelate kakav želite, ostat ćete oduševljeni! Važno je samo da ostavite da umak od pelate odstoji 30 minuta kako bi začini pustili svoju punoću. Isto tako, ako je umak od pelate namijenjen kao podloga za topla jela, važno je samo da prodinstate luk i zatim kuhate 10 minuta umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužiti možete s tjesteninom, rižom ili nekim drugim prilogom prema želji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo