Jela s povrćem /

Umak od patliđana i rajčice - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pripremite umak od patliđana i rajčice i obogatite glavno jelo. Kako se radi umak od patlidžana i rajčice otkriva recept.

18.5.2023.
15:47
Pixabay
VOYO logo

Umak od patlidžana i rajčice možete poslužiti za predjelo, ali i prilog. Spoj patlidžana, paprike i rajčice u ovom umaku daju savršenstvo okusa. Priprema ovog umaka nije zahtjevna, a umak od patlidžana i rajčice je gotov za pola sata.

Umak od patlidžana i rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 pečeni patlidžan
  • 2 rajčice
  • 6 crvenih paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • glavica luka
  • 3 peršina
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • žlica jabučnog octa
  • sol
  • papar

Kako pripremiti umak od patlidžana i rajčice:

Najprije ispecite papriku i patlidžan. Ogulite kožu i narežite na komade. Rajčicu nasjeckajte na male komadiće. Stavite u blender patlidžan, papriku, rajčicu, luk i peršin. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon toga dodajte maslinovo ulje, ocat, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dobro izmiješajte i umak od patlidžana i rajčice je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo