Jeste li probali umak od oraha? Pripremite umako od oraha i poslužite ga kao prilog uz glavno jelo. Donosimo recept za pripremu umaka od oraha.
Sastojci za umak od oraha:
- 1 kriška bijelog kruha
- ½ šalice mlijeka
- 2 ½ šalice prženih oraha
- 2 češnja češnjaka
- ¼ šalice svježih listova mažurana
- 1 žlica ribanog parmezana
- ¼ šalice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- ½ žličice crnog papra
Priprema umaka od oraha:
Za pripremu umaka od oraha najprije namočite kruh bez kore u mlijeko dok se potpuno ne napije. Izvadite kruh iz mlijeka i stisnite ga rukama kako bi se ocijedio višak tekućine.
U blender nakon toga stavite kruh, orahe, režnjeve češnjaka, mažuran i parmezan. Miksajte ove sastojke dok se ne sjedine, ali su i dalje zrnasti.
U uključenom blenderu polako ulijevajte maslinovo ulje. Smjesa za umak od oraha sada bi trebala postati glatka. Kušajte umak da prilagodite začin ako odlučite da je potrebno. Posolite i popaprite i ponovno kušajte.
Umak od oraha najčešće se poslužuje uz tjesteninu, a po potrebi možete prilagođavati konzistenciju umaka, dodavajući mu vodu u kojoj ste prethodno kuhali tjesteninu.