Ovaj ukusni umak kombinira osvježavajući okus svježih krastavaca s pikantnim umakom od vrhnja. Krastavci su bogat izvor vitamina i minerala poput kalija i magnezija. Pogledajte kako pripremiti umak od krastavaca i vrhnja.
Sastojci za umak od krastavaca i vrhnja:
- 4 srednja krastavca, oguljena i tanko narezana
- 1 srednji luk, narezan na ploške
- 2 žličice soli
- pola šalice vrhnja
- 2 žlice octa
- 1/4 žličice soli
- 1/8 žličice crnog papra
Priprema umaka od krastavaca i vrhnja:
Pomiješajte krastavce, luk i sol. Dobro promiješajte i ostavite stajati na sobnoj temperaturi jedan sat. Ocijedite višak tekućine nakon što su krastavci odstajali. Blago ih pritisnite da uklonite višak tekućine. U smjesu krastavaca umiješajte vrhnje, ocat, sol i papar. Dobro promiješajte. Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja. Umak od krastavaca i vrhnja je pripremljen. Koristite ga uz najdraža jela. Dobar tek!