Kuharica /

Umak od kiselog vrhnja i majoneze - recept i priprema

Image

Kremasti umaci dobro idu uz razna jela pa su i vrlo popularni. Kako pripremiti umak od kiselog vrhnja i majoneze?

14.7.2023.
11:48
VOYO logo

Kremasti i ukusni umak od kiselog vrhnja i majoneze bit će prava poslastica za vaše okusne pupoljke.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1/2 šalice majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • Sol i papar po ukusu

Za pripremu umaka od kiselog vrhnja i majoneze, u maloj zdjelici, pomiješajte kiselo vrhnje i majonezu dok ne postanu glatki i ujednačeni.

Dodajte žličicu senfa kako biste unijeli dodatnu aromu i malo oštrine u umak. Iscijedite svježi limun kako biste dobili jednu žlicu limunovog soka i dodajte ga u zdjelicu s ostalim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nježno promiješajte sve sastojke dok se dobro sjedine i dobijete homogeni umak. Posolite i popaprite umak prema vašem ukusu. Ako želite, možete dodati i druge začine po izboru kako biste prilagodili okus umaka prema svojim preferencijama.

Umak od kiselog vrhnja i majoneze možete poslužiti odmah uz razna jela. Idealno se slaže s salatama, sendvičima, pohanim jelima, mesom ili kao prilog uz povrće.

Ako želite intenzivniji okus, umak od kiselog vrhnja i majoneze ostavite u hladnjaku nekoliko sati kako bi se okusi dodatno sjedinili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo