Kuharica / Umak od kiselog vrhnja i majoneze - recept i priprema

Image

Kremasti umaci dobro idu uz razna jela pa su i vrlo popularni. Kako pripremiti umak od kiselog vrhnja i majoneze?

14.7.2023.
11:48
VOYO logo

Kremasti i ukusni umak od kiselog vrhnja i majoneze bit će prava poslastica za vaše okusne pupoljke.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1/2 šalice majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • Sol i papar po ukusu

Za pripremu umaka od kiselog vrhnja i majoneze, u maloj zdjelici, pomiješajte kiselo vrhnje i majonezu dok ne postanu glatki i ujednačeni.

Dodajte žličicu senfa kako biste unijeli dodatnu aromu i malo oštrine u umak. Iscijedite svježi limun kako biste dobili jednu žlicu limunovog soka i dodajte ga u zdjelicu s ostalim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nježno promiješajte sve sastojke dok se dobro sjedine i dobijete homogeni umak. Posolite i popaprite umak prema vašem ukusu. Ako želite, možete dodati i druge začine po izboru kako biste prilagodili okus umaka prema svojim preferencijama.

Umak od kiselog vrhnja i majoneze možete poslužiti odmah uz razna jela. Idealno se slaže s salatama, sendvičima, pohanim jelima, mesom ili kao prilog uz povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite intenzivniji okus, umak od kiselog vrhnja i majoneze ostavite u hladnjaku nekoliko sati kako bi se okusi dodatno sjedinili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo