Kremasti i ukusni umak od kiselog vrhnja i majoneze bit će prava poslastica za vaše okusne pupoljke.
Sastojci:
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 1/2 šalice majoneze
- 1 žličica senfa
- 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
- Sol i papar po ukusu
Za pripremu umaka od kiselog vrhnja i majoneze, u maloj zdjelici, pomiješajte kiselo vrhnje i majonezu dok ne postanu glatki i ujednačeni.
Dodajte žličicu senfa kako biste unijeli dodatnu aromu i malo oštrine u umak. Iscijedite svježi limun kako biste dobili jednu žlicu limunovog soka i dodajte ga u zdjelicu s ostalim sastojcima.
Nježno promiješajte sve sastojke dok se dobro sjedine i dobijete homogeni umak. Posolite i popaprite umak prema vašem ukusu. Ako želite, možete dodati i druge začine po izboru kako biste prilagodili okus umaka prema svojim preferencijama.
Umak od kiselog vrhnja i majoneze možete poslužiti odmah uz razna jela. Idealno se slaže s salatama, sendvičima, pohanim jelima, mesom ili kao prilog uz povrće.
Ako želite intenzivniji okus, umak od kiselog vrhnja i majoneze ostavite u hladnjaku nekoliko sati kako bi se okusi dodatno sjedinili.