Umak od kapara ima niz pozitivnih prednosti zbog kojih biste ga morali pripremati. Naime, umak od kapara priprema se od, naravno, kapara koje su niskokalorične, bogate antioksidansima te reguliraju razinu kolesterola u organizmu. Isto tako, umak od kapara nije teško napraviti, a i ne treba vam puno sastojaka.
S obzirom na to da se umak od kapara najbolje slaže uz riblja jela, za njegovu pripremu trebat će ti riba po želji. Od ostalih sastojaka za umak od kapara trebaš:
- šaka kapari
- maslinovo ulje
- 1 manji luk
- 3 režnja češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl vode
- peršin, ružmarin
- sol, papar
Umak od kapara priprema se na sljedeći način:
Za početak ispecite ribu na tavi, na maslinovom ulju. Na ulje koje ostane kada maknete ribu, dodajte narezani češnjak i luk te popržite. Dinstajte dok luk i češnjak ne omekšaju i dok ne puste svoju aromu i miris. Nakon toga dodajte kapare i sve pomiješajte. Vratite ribu te zalijte s malo vode i bijelog vina. Dodajte začine i ostavite da se sve zajedno krčka 5 do 7 minuta. Za kraj dodajte peršin i ružmarin.
Ako niste ljubitelj bijelog vina, za umak od kapara možete koristiti povrtni temeljac i nekoliko kapi limunova soka.