Umak od grčkog jogurta savršeni dodatak tjestenini, njokima i mesu
Umak od grčkog jogurta sve se češće upotrebljava u velikim kuhinjama. Razlog tome jest što je grčki jogurt zdravija varijanta koja daje odličan okus kao i vrhnje za kuhanje. Isto tako, umak od grčkog jogurta može vam biti odlična zamjena za umak od kiselog vrhnja. Da biste pripremili umak od grčkog jogurta potrebno vam je sljedeće:
1 grčki jogurt
1 čajna žličica senfa
sol, papar
režanj češnjaka
maslinovo ulje
Umak od grčkog jogurta priprema se tako da na maslinovom ulju popržite sitno narezani režanj češnjaka. Nakon što češnjak omekša i pusti svoju aromu, dodajte grčki jogurt i senf i sve dobro pomiješajte. Neka se sve zajedno krčka 5 minuta te začinite.
Vaš umak od grčkoj jogurta na taj je način vrlo brzo gotov. Ako želite, možete dodati naribani sir čime ćete dobiti u potpunosti drugačiji okus.
Umak od grčkog jogurta možete poslužiti kao dodatak tjestenini, njokama, ali i mesu.