Kulinarstvo /

Umak od gorgonzole - recept i priprema

Image
Foto: pixabay

Kada želite dodatno začiniti ručak, umak od gorgonzole je pravi način za to. Kako napraviti umak od gorgonzole?

18.11.2021.
16:04
pixabay
VOYO logo

Umak od gorgonzole je bogat i pikantan umak napravljen od mljevene ljutike, mrvljenog plavog sira i vrhnja.

Za pripremu umaka od gorgonzole potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • mljevena ljutika
  • masno vrhnje
  • izmrvljeni sir gorgonzola
  • naribani parmezan
  • vinski ocat
  • sol
  • crni papar
  • svježe mljeveni vlasac.

Priprema umaka od gorgonzole:

U lonac ulijte ulje i stavite na vatru srednje jačine. Dodajte ljutiku i pržite 2 minute, često miješajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije minute u lonac dodajte vrhnje i pojačajte vatru na srednje jaku. Pirjajte oko 10 minuta, povremeno miješajući i ostavite da se smjesa zgusne i malo smanji. Po potrebi smanjite vatru da ne zavrije. Maknite s vatre i umiješajte plavi sir, parmezan, ocat, sol, papar i vlasac.

Umak od gorgonzole već je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo