Kuharica /

Kako se radi ukusan umak od češnjaka?

Image
Foto: Pixabay

Bogati, kremasti umak s aromatičnim češnjakom savršen je dodatak mnogim jelima. Saznajte kako pripremiti umak od češnjaka i unesite mediteranske arome u svoju kuhinju.

8.3.2023.
15:00
Pixabay
VOYO logo

Ukusni umak do češnjaka je jednostavan za pripremu i zahtijeva samo nekoliko osnovnih sastojaka koje zasigurno imate već u svojim kuhinjama.

Da bi stvorili ovu kremastu poslasticu, potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 češanj češnjaka
  • ½ šalice maslinovog ulja
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice crnog papra
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršina

Jeste li ikad željeli naučiti kako pripremiti umak od češnjaka za prste polizati, sada je idealno vrijeme. U ovom receptu saznajte korak po korak kako pripremiti kremasti umak od češnjaka:

Prvo je potrebno oguliti češnjak i usitniti ga na sitne komadiće. Uzmite tavu i zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte usitnjeni češnjak u tavu i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe boje, otprilike 2 – 3 minute. Nakon toga, sklonite tavu s vatre i ostavite da se ulje i češnjak ohlade na sobnu temperaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelu dodajte kiselo vrhnje, sol i papar te promiješajte sve zajedno. Ulijte smjesu češnjaka i ulja u zdjelu s kiselim vrhnjem i promiješajte dok se svi sastojci zajedno ne sjedine. Ako želite dodati neke dodatke, sada je pravo vrijeme. Dodajte svježi peršin za dodatnu aromu. Umak od češnjaka poslužite uz vaše omiljeno jelo, odlično se slaže uz piletinu i tjesteninu. Uživajte u ovom ukusnom umaku od češnjaka i sigurno će postati omiljeni dodatak vašim jelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo