Ovaj umak od borovnica za meso sastoji se od tri sastojka. Odlično se slaže sa svim vrstama mesa. Uz pomoć umaka od borovnice za meso jelo će dobiti savršen slatko-kiseli okus.
Za pripremu umaka od borovnica za meso potrebni su vam sljedeći sastojci:
- tava u kojoj ste zapekli meso
- šalica borovnica (mogu biti svježe ili zaleđene)
- 1/2 šalice temeljca
- med
- sol
Umak od borovnica za meso priprema:
Nakon što ste ispekli meso, stavite ga na tanjur i ostavite da se odmori. Borovnice stavite u tavu na kojoj ste pekli meso, zalijte temeljcem, a bobičasto voće prelijte s malo meda.
Pustite da se sve krčka dok ljuske ne puknu, a umak ne postane tamnoljubičast. Zasladite s meda i začinite s malo soli prema želji. Zatim procijedite umak i izgnječite s vilicom.
Umak od borovnica za meso je gotov, poslužite ga uz omiljeno pečenje.