Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Umak od bijelog luka - recept i priprema

Umak od bijelog luka odličan je dodatak jelima, a može se koristiti za prženje ili kao umak. Kako napraviti umak od bijelog luka?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bijeli luk je popularan sastojak i služi kao osnova za različite umake. Umak od bijelog luka je lagano sladak i ukusan, a može se koristiti i kao umak za prženje.

Sastojci potrebni za umak od bijelog luka su:

biljno ulje

mljeveni češnjak

mljeveni đumbir

čili

sojin umak

pileća juha

rižin vinski ocat

smeđi šećer

sezamovo ulje

mrvljena crvena paprika

voda

kukuruzni škrob.

Zagrijte biljno ulje na jakoj vatri. Dodajte češnjak, đumbir i čili. Pržite uz stalno miješanje dok ne zamiriše oko 15 sekundi. Umiješajte soja sos, pileću juhu, ocat, smeđi šećer, sezamovo ulje, pahuljice crvene paprike. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednju i kuhajte 1 minutu.

Sljedeći korak kada pripremate umak od bijelog luka je dodavanje vode. Pomiješajte vodu i kukuruzni škrob dok se potpuno ne otope i ulijte u umak. Kuhajte uz stalno miješanje dok umak ne zgusne.

Vaš umak od bijelog luka je gotov i spreman za posluživanje, no najbolje ga je poslužiti kada se malo ohladi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike