Bijeli luk je popularan sastojak i služi kao osnova za različite umake. Umak od bijelog luka je lagano sladak i ukusan, a može se koristiti i kao umak za prženje.
Sastojci potrebni za umak od bijelog luka su:
- biljno ulje
- mljeveni češnjak
- mljeveni đumbir
- čili
- sojin umak
- pileća juha
- rižin vinski ocat
- smeđi šećer
- sezamovo ulje
- mrvljena crvena paprika
- voda
- kukuruzni škrob.
Zagrijte biljno ulje na jakoj vatri. Dodajte češnjak, đumbir i čili. Pržite uz stalno miješanje dok ne zamiriše oko 15 sekundi. Umiješajte soja sos, pileću juhu, ocat, smeđi šećer, sezamovo ulje, pahuljice crvene paprike. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednju i kuhajte 1 minutu.
Sljedeći korak kada pripremate umak od bijelog luka je dodavanje vode. Pomiješajte vodu i kukuruzni škrob dok se potpuno ne otope i ulijte u umak. Kuhajte uz stalno miješanje dok umak ne zgusne.
Vaš umak od bijelog luka je gotov i spreman za posluživanje, no najbolje ga je poslužiti kada se malo ohladi.