Kulinarstvo / Umak od bijelog luka - recept i priprema

Image
Foto: pixabay

Umak od bijelog luka odličan je dodatak jelima, a može se koristiti za prženje ili kao umak. Kako napraviti umak od bijelog luka?

16.11.2021.
12:08
pixabay
VOYO logo

Bijeli luk je popularan sastojak i služi kao osnova za različite umake. Umak od bijelog luka je lagano sladak i ukusan, a može se koristiti i kao umak za prženje.

Sastojci potrebni za umak od bijelog luka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • biljno ulje
  • mljeveni češnjak
  • mljeveni đumbir
  • čili
  • sojin umak
  • pileća juha
  • rižin vinski ocat
  • smeđi šećer
  • sezamovo ulje
  • mrvljena crvena paprika
  • voda
  • kukuruzni škrob.

Zagrijte biljno ulje na jakoj vatri. Dodajte češnjak, đumbir i čili. Pržite uz stalno miješanje dok ne zamiriše oko 15 sekundi. Umiješajte soja sos, pileću juhu, ocat, smeđi šećer, sezamovo ulje, pahuljice crvene paprike. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednju i kuhajte 1 minutu.

Sljedeći korak kada pripremate umak od bijelog luka je dodavanje vode. Pomiješajte vodu i kukuruzni škrob dok se potpuno ne otope i ulijte u umak. Kuhajte uz stalno miješanje dok umak ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš umak od bijelog luka je gotov i spreman za posluživanje, no najbolje ga je poslužiti kada se malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo