Kulinarstvo /

Umak od bijelog luka - recept i priprema

Image
Foto: pixabay

Umak od bijelog luka odličan je dodatak jelima, a može se koristiti za prženje ili kao umak. Kako napraviti umak od bijelog luka?

16.11.2021.
12:08
pixabay
VOYO logo

Bijeli luk je popularan sastojak i služi kao osnova za različite umake. Umak od bijelog luka je lagano sladak i ukusan, a može se koristiti i kao umak za prženje.

Sastojci potrebni za umak od bijelog luka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • biljno ulje
  • mljeveni češnjak
  • mljeveni đumbir
  • čili
  • sojin umak
  • pileća juha
  • rižin vinski ocat
  • smeđi šećer
  • sezamovo ulje
  • mrvljena crvena paprika
  • voda
  • kukuruzni škrob.

Zagrijte biljno ulje na jakoj vatri. Dodajte češnjak, đumbir i čili. Pržite uz stalno miješanje dok ne zamiriše oko 15 sekundi. Umiješajte soja sos, pileću juhu, ocat, smeđi šećer, sezamovo ulje, pahuljice crvene paprike. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednju i kuhajte 1 minutu.

Sljedeći korak kada pripremate umak od bijelog luka je dodavanje vode. Pomiješajte vodu i kukuruzni škrob dok se potpuno ne otope i ulijte u umak. Kuhajte uz stalno miješanje dok umak ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš umak od bijelog luka je gotov i spreman za posluživanje, no najbolje ga je poslužiti kada se malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo