Umak od bijelog luka - recept i priprema
Bijeli luk je popularan sastojak i služi kao osnova za različite umake. Umak od bijelog luka je lagano sladak i ukusan, a može se koristiti i kao umak za prženje.
Sastojci potrebni za umak od bijelog luka su:
biljno ulje
mljeveni češnjak
mljeveni đumbir
čili
sojin umak
pileća juha
rižin vinski ocat
smeđi šećer
sezamovo ulje
mrvljena crvena paprika
voda
kukuruzni škrob.
Zagrijte biljno ulje na jakoj vatri. Dodajte češnjak, đumbir i čili. Pržite uz stalno miješanje dok ne zamiriše oko 15 sekundi. Umiješajte soja sos, pileću juhu, ocat, smeđi šećer, sezamovo ulje, pahuljice crvene paprike. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednju i kuhajte 1 minutu.
Sljedeći korak kada pripremate umak od bijelog luka je dodavanje vode. Pomiješajte vodu i kukuruzni škrob dok se potpuno ne otope i ulijte u umak. Kuhajte uz stalno miješanje dok umak ne zgusne.
Vaš umak od bijelog luka je gotov i spreman za posluživanje, no najbolje ga je poslužiti kada se malo ohladi.