Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zimnica /

Kako pripremiti ukiseljene artičoke kod kuće?

Jeste li probali ukiseljene artičoke? Pripremite ukusljene artičoke i uživajte u svojoj omiljenoj namirnici.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada pripremate ukiseljene artičoke, važno je napomenuti da koristite male artičoke. Možete koristiti i velike artičoke, ali to je puno više posla i trebat ćete nasjeckati srca na tri ili četiri dijela. Male artičoke su ukusnije, čvršće i imaju svježi okus. Kako pripremiti ukiseljene artičoke?

Sastojci potrebni za pripremu ukiseljenih artičoka:

50 malih artičoka

šalica soka od limuna

2 šalice bijelog octa

šalica maslinovog ulja

5 narezanih režnjeva češnjaka

4 sušena čilija

2 lovorova lista

3 žličice soli

4 limuna

Ukiseljene artičoke priprema:

Za pripremu ukiseljenih artičoka, najprije stavite kuhati sve osim artičoka. Zatim, napunite lonac za konzerviranje s dovoljno vode da pokrijete litre staklenke koje ćete trebati za konzerviranje ovih artičoka. Posudu sa staklenkama stavite na srednju vatru.

Uzmite veliku zdjelu i napunite je hladnom vodom. Iscijedite 2 limuna u vodu i stavite limune u zdjelu. Uklonite vanjske listove artičoka, ostavljajući samo one koji su čvrsto pričvršćeni i žuti u sredini. Odrežite gornji dio artičoka i odrežite vanjski sloj s dna artičoka, ostavljajući koliko god možete. Artičoku natrljajte limunom i ubacite je u zdjelu s limunom. To sprječava njihovu oksidaciju i smeđu boju. Ponavljajte dok ne očistite sve artičoke.

Vratite artičoke u lonac sa začinjenim octom i uljem na vatru. Stavite artičoke u taj lonac, promiješajte i zakuhajte. Rupičastom žlicom napunite staklenke 3/4 pune artičokama. Ravnomjerno rasporedite mješavinu octa i ulja preko ukiseljenih artičoka. Provjerite jesu li rubovi staklenki čisti i suhi, te koristite potpuno nove poklopce. Zatvorite staklenke.

Potopite dvije staklenke koje sadrže ukiseljene artičoke u kipuću vodu lonca. Pustite da ovo kuha 15 minuta. Ostavite da se ohladi na dasci za rezanje dok se artičoke ne vrate na sobnu temperaturu. Ukiseljene artičoke su gotove i mogu se čuvati do godinu dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike