Jela s tunom /

Ideja i recept kako se priprema tuna file

Image
Foto: Pixabay

Tuna file uvijek je odličan odabir za ručak. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako se može pripremiti tuna file.

4.11.2022.
11:40
Pixabay
VOYO logo

U mesnatim, aromatičnim odrescima tune najbolje je uživati ​​na žaru ili u tavi. Nije bitno što pripremate uključujući ljute hamburgere od tune, zdravu pečenu tunu i svježe salate filet tune je uvijek dobrodošao.

Sastojci za file tune:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 odreska tune
  • žlica maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, zgnječena
  • nekoliko grančica majčine dušice
  • 50 dkg mladog krumpira, narezanog na ploške
  • 2 crvene paprike, narezane na velike komade
  • glavica crvenog luka izrezana na osmine
  • zeleni čili, očišćen od sjemenki i nasjeckan
  • 400 g cherry rajčice iz konzerve

Kako se priprema filet tune sa paprikama?

Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite tunu u plitku posudu s pola ulja, dvije trećine češnjaka i listićima 1 grančice timijana. Ostavite da se marinira dok kuhate povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite krumpir, papriku, luk i čili u lim za pečenje s preostalim uljem, promiješajte da se obloži i pecite 20 minuta. Krumpir bi trebao biti mekan. Ako nije, dajte im još 5 minuta (vrijeme kuhanja može ovisiti o vrsti krumpira). Dodajte preostali češnjak i majčinu dušicu u tepsiju, pustite da zacvrče, umiješajte rajčice, pa kuhajte još 5 minuta dok se umak malo ne reducira. Začinite po želji.

Nakon nekoliko minuta zagrijte tavu, obrišite većinu marinade od češnjaka s fileta tune kuhinjskim papirom, začinite, zatim pržite 1 minutu sa svake strane srednje ili dulje ako želite. Poslužite filet tune na vrhu povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo